Matras schoonmaken

De matras schoonmaken doet u zo.

Matras schoonmaken met baking soda

Vlekken uit het matras halen is opeens heel simpel met het gebruik van baking soda. Dit heeft u waarschijnlijk wel in het keukenkastje staan. Pak een teiltje, vul hem met warm water en doe er een schepje baking soda in. Maak een doekje nat met het mengsel en dep ermee over de vlek. Laat dit intrekken en spray er dan wat water overheen. Dep het oppervlak droog en het matras is weer stralend wit!

Matras schoonmaken met azijn

Het matras schoonmaken met azijn is vooral handig na een bedplas-incident. Zo'n ongelukje is helemaal geen probleem. De vlekken en de nare geur worden beiden geneutraliseerd door het gebruik van blanke azijn. Vlekken uit het matras halen met azijn doet u door een teiltje te vullen met 1 deel warm water en 1 deel azijn. Gebruik een doek om met dit mengsel over de vlek te deppen. Laat het geheel inwerken en boen de vlek weg met een natte doek. Maak u niet druk over de azijngeur: nadat u het matras hebt laten drogen is die geur samen met de vlek verdwenen. Tip: overweeg de aanschaf van een matrasbeschermer als dit vaker voorkomt.

Schoonmaakster nodig? Wij helpen met zoeken. Schrijf u nu in >

Matras schoonmaken: onderhoudstips

Sommige vlekken in het matras zijn niet zichtbaar. Wist u bijvoorbeeld dat iedereen tot 1 liter vocht per nacht verliest? De matrashoes kan in de wasmachine op 60 graden. Zet daarvoor een stoomreiniger in. De stoom is rond de 100 graden, waardoor de bacteriën doodgaan. 

Het is belangrijk dat u het matras goed onderhoudt, zodat vocht de kans krijgt om te verdampen. Hier hebben we wat tips voor:

  • Laat het matras luchten. Laat het beddengoed op de dag open liggen, zodat het vocht van de nacht kan verdampen.
  • Matras schoonmaken met de stofzuiger. Als u uw slaapkamer aan het stofzuigen bent, haal dan direct het bed af en stofzuig het matras mee. Deze bevat veel dode huidcellen en stof.
  • Bed verschonen. Verschoon wekelijks uw beddengoed om bacteriën niet de kans te geven zich te vermenigvuldigen in uw matras.

De hele slaapkamer schoonmaken

Als u de matras schoonmaakt, kunt u het beste direct de hele slaapkamer meenemen. Wij hebben een slimme slaapkamer-schoonmaak-gids ontwikkeld met een stappenplan voor het zo efficiënt en grondig schoonmaken van uw slaapkamer. Download het e-book "De Slaapkamer, hoe pak ik het aan?" nu GRATIS!

Slaapkamer

Geniet ook van het gemak van een schoonmaakster in huis

Net als 15.319 andere huishoudens


  • Een schoonmaakster voor € 13,50 per uur
  • Een schoonmaakster met schoonmaakcertificaat
  • Eigen account met handig urenoverizcht
  • Fonds bij schade door hulp
  • Een vervangende hulp