Matras schoonmaken

De matras schoonmaken doet u zo.

Matras schoonmaken met baking soda

Vlekken uit het matras halen is opeens heel simpel met het gebruik van baking soda. Dit heeft u waarschijnlijk wel in het keukenkastje staan. Pak een teiltje, vul hem met warm water en doe er een schepje baking soda in. Maak een doekje nat met het mengsel en dep ermee over de vlek. Laat dit intrekken en spray er dan wat water overheen. Dep het oppervlak droog en het matras is weer stralend wit!

Matras schoonmaken met azijn

Het matras schoonmaken met azijn is vooral handig na een bedplas-incident. Zo'n ongelukje is helemaal geen probleem. De vlekken en de nare geur worden beiden geneutraliseerd door het gebruik van blanke azijn. Vlekken uit het matras halen met azijn doet u door een teiltje te vullen met 1 deel warm water en 1 deel azijn. Gebruik een doek om met dit mengsel over de vlek te deppen. Laat het geheel inwerken en boen de vlek weg met een natte doek. Maak u niet druk over de azijngeur: nadat u het matras hebt laten drogen is die geur samen met de vlek verdwenen. Tip: overweeg de aanschaf van een matrasbeschermer als dit vaker voorkomt.

Schoonmaakster nodig? Wij helpen met zoeken. Schrijf u nu in >

Matras schoonmaken: onderhoudstips

Sommige vlekken in het matras zijn niet zichtbaar. Wist u bijvoorbeeld dat iedereen tot 1 liter vocht per nacht verliest? De matrashoes kan in de wasmachine op 60 graden. Zet daarvoor een stoomreiniger in. De stoom is rond de 100 graden, waardoor de bacteriën doodgaan. 

Het is belangrijk dat u het matras goed onderhoudt, zodat vocht de kans krijgt om te verdampen. Hier hebben we wat tips voor:

  • Laat het matras luchten. 
  • Matras schoonmaken met de stofzuiger. 
  • Bed verschonen.