Wetgeving

Op deze pagina vindt u de uitleg over de wetgeving die op onze dienst van toepassing is. Ikzoekeenschoonmaakster.nl is een online bemiddelingsplatform die u helpt bij het vinden van een schoonmaakster aan huis. Bent u op zoek naar een schoonmaakbedrijf voor uw bedrijf dan verwijzen wij u graag door naar Schoonmaakster voor Bedrijven..

Herroepingsrecht

Er geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen op de dienst van Ikzoekeenschoonmaakster.nl. Deze is van kracht zodra er een aanvraag voor de hulp is ingediend en de algemene voorwaarden zijn geaccepteerd. Het herroepingsrecht stopt zodra wij een hulp voor u hebben gevonden. Op het moment dat wij een hulp voor u hebben gevonden, doet u afstand van uw 14 dagen herroepingsrecht. Voldoet de aangeboden schoonmaakster toch niet aan uw opgegeven eisen? Dan kunt u dit, nog tot een jaar na de aanvraag, aangeven en gaan wij kosteloos voor u op zoek naar een andere passende kandidaat.


Regeling Dienstverlening aan Huis


In bovenstaand filmpje leggen we uit hoe de Regeling Dienstverlening aan Huis werkt.


De overheid heeft in 2007 de regeling 'Dienstverlening aan Huis' in het leven geroepen om wit werk te bevorderen en zo zwart werk tegen te gaan. Voor werkgevers scheelt deze regeling een hoop administratieve verplichtingen, en daarnaast hoeft er geen loonbelasting of premie meer betaald te worden.


Uw schoonmaakster valt onder de 'Regeling Dienstverlening aan Huis' als deze aan de volgende voorwaarden voldoet:

Bij ziekte van uw schoonmaakster raden wij u aan om in overleg een 'inhaaldatum' te plannen. Datzelfde geldt voor vakantie van de schoonmaakster. Het recht op vakantie is al verrekend in het loon van de schoonmaakster. 

De taken van een Schoonmaakster:
Een schoonmaakster mag verschillende taken bij u uitvoeren, hieronder vallen bijvoorbeeld:

Het contract
Wanneer de schoonmaakster bij u aan de slag gaat is het verstandig om afspraken schriftelijk vast te leggen. Zaken die vastgelegd kunnen worden in het contract zijn bijvoorbeeld; het aantal uur in de week dat de schoonmaakster bij u aan de slag gaat, het loon en de tijden waarop de schoonmaakster bij u komt werken. Wanneer u via ons een schoonmaakster zoekt dan krijgt u toegang tot een voorbeeldcontract. Deze kunt u gebruiken bij het opstellen van het contract met uw schoonmaakster.

Wilt u profiteren van onze service?

Ziekte

Als de schoonmaakster ziek is, moet u officieel gezien de eerste zes weken 70% doorbetalen (art. 7:629 lid 2 BW). Toch merken we dat de meeste mensen afspreken dat de schoonmaakster op een andere dag langs komt om de uren in te halen. U kunt dit zelf met de schoonmaakster afspreken en eventueel vastleggen in het contract. 

Indien de schoonmaakster langdurig ziek is, kunt u bij ons wel een nieuwe schoonmaakster aanvragen. Dit valt meestal nog onder onze garantie. 

Schrijf u dan hier in!

Geniet ook van een schoonmaakster in huis

Net als 14.739 andere huishoudens


  • Een schoonmaakster voor € 13,50 per uur
  • Een schoonmaakster met schoonmaakcertificaat
  • Eigen account met handig urenoverizcht
  • Vergoeding bij schade of ongevallen
  • Een vervangende hulp