wasverzachter

Wasverzachter: 6 tips om er mee schoon te maken

Veel mensen maken bij het wassen van kleding gebruik van wasverzachter. Maar wist je dat je het ook als schoonmaakmiddel kan gebruiken? Het werkt minstens zo effectief en vaak zelfs nog beter dan het oorspronkelijke schoonmaakmiddel! Wil jij weten op welke manieren jij wasverzachter als schoonmaakmiddel kan gebruiken? Wij hebben 6 tips voor jou op een rijtje gezet!

1. Streeploos ramen lappen met wasverzachter

Streeploos ramen wassen kan heel gemakkelijk met een beetje hulp van wasverzachter. Doe een klein scheutje in het warme water voor een optimaal resultaat. Een extra pluspunt van deze manier van schoonmaken is dat er geen pluisjes in het schoonmaakdoekje gaan zitten. Deze vind je dus ook niet terug op het raam! Wasverzachter lost deze deeltjes namelijk op. Kortom: jouw ramen worden streeploos én pluisloos!

2. Vloer dweilen

Naast het streeploos ramen lappen, kun je wasverzachter ook heel goed gebruiken om de vloer mee te dweilen. Doe een scheutje in een emmer heet water en dweil vervolgens op de normale manier de vloer. Je zult zien dat het resultaat stralend schoon is. Deze truc werkt op alle typen vloeren, je hoeft dus niet specifiek een laminaatvloer te hebben.

3. Wasverzachter om het meubilair af te nemen

Heb jij ook regelmatig vette vlekken op tafel of stoelen, of wordt er regelmatig met eten geknoeid bij jou in huis? Doe dan een beetje wasverzachter als schoonmaakmiddel in een spuitfles met water. Spuit een beetje van het mengsel over de vlek. Vervolgens kun je deze droogwrijven met een doek. Je zult zien dat alle vlekken zijn verdwenen. Je hebt dus geen complete emmer met sop nodig om vette vlekken te verwijderen. Een sprayfles met een geniaal mengseltje is voldoende!

4. Badkamertegels reinigen

Ook badkamertegels kun je heel goed schoonmaken met behulp van wasverzachter. Voeg er wat water aan toe en maak een sopje. Is het sopje klaar voor gebruik? Schrob hier dan jouw badkamertegels goed mee in. Spoel het vervolgens af met wat warm of lauw water. Je zult zien dat jouw badkamertegels weer stralend schoon zijn. En het leukste? Wasverzachter helpt ook tegen kalkaanslag! Je bent dus op deze manier in een keer klaar met het schoonmaken van de badkamertegels.

5. RVS reinigen

Op roestvrij staal zie je vaak alle vlekken. Je hoeft het voorwerp maar iets aan te raken en er zit direct een vetvlek op. Behandel daarom roestvrij stalen apparaten en meubilair met wat verdunde wasverzachter. Je zult merken dat alles weer schoon wordt. Daarnaast ruikt het vaak een stuk lekkerder dan de reguliere schoonmaakmiddelen voor roestvrij staal. Een win-winsituatie dus!

6. Statisch haar verhelpen

Het klinkt misschien gek, maar wasverzachter is erg goed voor jouw haar! Niet alleen maakt het jouw haar glanzender en gemakkelijker om te kammen, ook voorkomt het dat jouw haar statisch wordt. Overweeg dus eens om in plaats van een haarmasker iets anders te gebruiken om jouw haar te verzorgen!

Let op: zorg ervoor dat wasverzachter niet in de ogen komt! Ook kunnen sommige mensen allergisch zijn, dus probeer het altijd eerst uit op een stukje huid.

Wasverzachter is een echte uitkomst! Een professionele schoonmaakster kan ook uitkomst en verlichting bieden voor jouw schoonmaaktaken. In slechts enkele uren tijd heeft een schoonmaakster jouw hele huis weer schoon. Een heerlijk idee toch, dat jij jouw spaarzame vrije uren kunt stoppen in dingen die jij echt leuk vindt om te doen?

Meer vrij tijd?
Wil jij ook meer tijd voor dingen die jij echt belangrijk vindt?

 

Related Post

23 gedachtes over “Wasverzachter: 6 tips om er mee schoon te maken

 1. Ramen wassen met het gebruik van wasverzachter? Hebben wij nog niet eerder van gehoord, maar gaan wij zeker een keer proberen haha. Wellicht dat wij dit kunnen implementeren in werkprocessen bij onze klanten ;). Leuk!

 2. Wasverzachter werkt fantastisch om stank te verdrijven na bijvoorbeeld een avondje steengrillen stinkt het meestal als de hel.
  Even een pannetje water met een scheutje van je favoriete geur wasverzachter op het vuur zetten en zachtjes laten koken uiteraard zonder deksel en de afzuigkap uit zodat de geur lekker in de kamer kan komen.
  Of water koken met een waterkoker overgieten in een pannetje of iets dergelijks en daar dan een scheutje wasverzachter aan toevoegen dat werkt hetzelfde alleen op vuur natuurlijk wel beter doordat er meer stoom in het vertrek komt wellicht de wasverzachter iets wat verhogen.

   1. Waarom is dit product dan nog niet verwijderd uit de winkels? Wie raad dit dan ten stelligste af? Ook moet je dan vermelden welke giftige dampen worden gecreëerd.
    Wees duidelijk bij het benoemen, als je je begeeft op het pad van chemische termen.

  1. Er zijn zo veel dingen slecht maar we gebruiken het als het ons zelf uitkomt Hou GroenLinks maar eens in de gaten voor een ander is het verboden maar zelf is het goes

 3. Een zachte (stof)doek weken in wasverzachter. Niet uitspoelen maar gewoon laten drogen. Voila, een anti-aanslagdoekje voor je badkamerspiegel en/of autoruiten.

 4. Omdat wasverzachter eigenlijk totaal onnodig is (doe een kopje azijn in het wasverzachter bakje) én heel erg slecht voor het milieu én luchtkwaliteit in huis, gebruik ik het héél spaarzaam. Een theekopje halfvol op een spuitfles., afvullen met water ( spuitflessen los te koop bij bv Ikea). Kleding die nog best de volgende dag aankan, uithangen en heel licht bespuiten met fles. Je kleren ruiken weer heerlijk!

 5. Ik smeer mijn glijbaan in met wasverzachter. Zo word hij niet statisch en zorgt ervoor dat de kinderen geen schok krijgen als ze op de grond komen of iemand anders aanraken.

 6. doe dweilen tegeltjes schoon maken ramen wassen en nog veel meer pak wasverzachter van de aldy ben zeer tevreden en alles glimt mooi en het wort ook niet zo gauw vuil komt echt een laagje op en de reuk is ook nog heerlijk en ook de auto er mee wassen wort heel mooi en glimt prachtig dit is geen flauwe kul is echt waar

Geef een reactie