huishoudelijke hulp

8x schoonmaken met baking soda in de badkamer en keuken

Baking soda, ook wel zuiveringszout, wordt vaak gebruikt bij koekjes bakken. Maar wist je dat je ook kunt schoonmaken met baking soda? Het is een milieuvriendelijk alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen. Wij hebben voor jou uitgezocht wanneer baking soda schoonmaakmiddel kan zijn in de badkamer en keuken!

Badkamer schoonmaken met baking soda

  1. Baking soda is erg goed toe te passen als schuurmiddel. Je kunt eenvoudig tegels, voegen, de wasbak, de douche en het bad schoonmaken door een eetlepel baking soda op een natte spons of doekje te strooien. Na het schoonmaken dien je het enkel goed na te spoelen met water en vervolgens droog te wrijven.
  2. Strooi één koffiekopje met baking soda in het toilet. Giet daar vervolgens een koffiekopje azijn overheen. Laat dit 10 minuten bruisen. Maak ten slotte het toilet met een toiletborstel schoon.
  3. Iets anders wat je kunt schoonmaken met baking soda is het douchegordijn. Strooi wat soda op een spons en maak het gordijn goed schoon. Vervolgens hoef je het enkel nog af te spoelen met water.
  4. Ook bij het doen van de was kan baking soda jou helpen. Doe een half kopje baking soda bij de was om het vloeibare wasmiddel nog beter te laten werken. Het resultaat? Jouw was wordt schoner, frisser en stralender!

Keuken schoonmaken met baking soda

  1. Potten, pannen en bakvormen zijn ook gemakkelijk schoon te maken met soda. Doe een beetje baking soda op een natte spons of doekje. Maak vervolgens de pan of pot schoon. Nog even naspoelen met water en jouw keukengerei is weer helemaal schoon!
  2. De oven schoonmaken met baking soda is ook erg eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is baking soda op een doekje of spons te strooien. Vervolgens neem je de oven goed af. Na het afspoelen met water is jouw oven weer klaar voor gebruik. Deze methode werkt overigens ook voor de magnetron.
  3. Heb je last van vieze geurtjes in de koelkast? Zet een bakje met baking soda achter in de koelkast. Dit zal de geuren neutraliseren. Vervang de inhoud van het bakje iedere maand voor het beste resultaat. De ‘oude’ baking soda kun je gebruiken om bijvoorbeeld het toilet mee schoon te maken.
  4. Zoals bij punt 3 aangegeven neutraliseert baking soda vieze geurtjes. Het is daarom verstandig om een handjevol onder in de prullenbak te strooien. De vieze geuren uit jouw prullenbak zijn vanaf dat moment verleden tijd!

Natuurlijk kun je op nog veel meer manieren schoonmaken met baking soda. Waarvoor gebruik jij baking soda bij het schoonmaken? Of weet je er nog andere trucjes mee? Houd het niet geheim en deel het met ons! Wil jij graag hulp in de huishouding? Schrijf je dan vandaag nog in en maak het jezelf gemakkelijk.

Related Post

Één gedachte over “8x schoonmaken met baking soda in de badkamer en keuken

Geef een reactie