keuken reinigen

8x schoonmaakmiddelen die niet in je keukenkastje mogen ontbreken

Schoonmaakmiddelen helpen bij het lichte tot zware schoonmaakwerk. Wij hebben een aantal schoonmaakmiddelen voor je op een rijtje gezet, deze mogen absoluut niet in jouw keukenkastje ontbreken.

  1. Allesreiniger is geschikt is voor vrijwel alle schoonmaakklussen zoals de keuken, woonkamer, badkamer en toilet of voor de vloeren. Een allesreiniger is licht zuur tot zwak basisch en lost vuil en vet gemakkelijk op. Dankzij de toevoeging van geurstoffen ruikt je huis weer heerlijk fris na gebruik van een allesreiniger.
  2. Afwasmiddel is niet alleen geschikt voor de afwas, ook ontvet je hier uitstekend keukenkastjes en glazen oppervlakken mee. Niet voor niks maken veel glazenwassers gebruik van afwasmiddel.
  3. Een ontkalker is onmisbaar voor het reinigen van de badkamer, douche en wasbak. Even in laten trekken en eventueel uitwrijven met een sponsje. De kalkvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bij ernstige kalkaanslag laat je de kalkreiniger langer intrekken. Wees voorzichtig met het gebruik op poreuze oppervlakken.
  4. Azijn is ideaal als vetoplosser, bij het schoonmaken van de magnetron of het laten glanzen van chroom. Ook is het zeer geschikt voor het ontkalken van douchekoppen en kranen.
  5. Vloeibaar schuurmiddel laat de gootsteen en wasbak glanzen. Pas wel op! Als je te hard poetst kunnen er krassen ontstaan.
  6. Chloor doodt bacteriën, virussen en schimmels. Hiermee is dit het ideale product voor de reiniging van het toilet. Chloor is wel erg milieuvervuilend, dus wees voorzichtig en zuinig met het gebruik van chloor.
  7. Speciale reinigers zijn bedoeld voor bijzondere oppervlakten of moeilijk te verwijderen vlekken. Zo is er de houtreiniger, oven- en grillreiniger of inktverwijderaar. Gebruik je deze reinigers op kras- en slijtgevoelige oppervlakken? Doe dit dan met zorg en probeer altijd eerst even op een plekje dat uit het zicht zit.
  8. En waar laat je de troep die je maakt als je in de keuken bezig bent? Natuurlijk in afvalzakken. Afvalzakken zijn onmisbaar in je keuken. Voor goede afvalzakken kun je hier terecht bij 123toilet. Ook voor andere schoonmaakproducten kun je op de site van 123toilet terecht.

Heb jij deze 8 onmisbare schoonmaakproducten al in jouw keukenkastje? Hiermee ben je perfect voorbereid op allerlei vlekken.

Ook interessant