Ontstoppen met soda: duurzaam, goedkoop en makkelijk!

Bij elk afvoersysteem bestaat de mogelijkheid tot verstopping. In je gootsteen of doucheputje kunnen verstoppingen ontstaan die ervoor zorgen dat het water slecht of helemaal niet meer doorloopt. De goeie oude plopper (die rubberen ontstopper aan een stok) kan je probleem verhelpen als de verstopping hoog in de afvoer zit. Als de blokkade echter dieper in de leidingen zit, kan het nodig zijn om ontstoppingsmiddel in te zetten. Je kunt een vloeibare ontstopper kopen, maar die bevatten vaak agressieve chemische middelen die schadelijk zijn voor je gezondheid, je leidingen en het milieu. Wij hebben een recept voor een natuurlijk ontstoppingsmiddel dat je zelf kunt maken van dingen die jij zeker in je keukenkastje hebt staan!

Ontstoppen met soda

Een ontstoppingsmiddel kan je kopen, maar ook gemakkelijk, goedkoop en milieuvriendelijk zelf maken. Behandel eerst je leidingen voor met kokend water. Kook 1-2 liter water en giet het hete water door je afvoer. Hiermee word een deel van de vetten die in je verstopping kunnen zitten losser gemaakt en weggespoeld. Maak hierna je DIY ontstopper in 6 simpele stappen:

  1. Zet een kopje water, baking soda en een kopje azijn klaar.
  2. Los een handje baking soda op in het kopje water.
  3. Giet dit mengsel in je afvoer.
  4. Giet het kopje azijn ook gelijk in je afvoer.
  5. Laat dit minstens 15 minuten inwerken.
  6. Spoel het mengsel weg met heet water uit de waterkoker.

Klaar is kees! Gebruik zo nodig de plopper om de verstopping in beweging te krijgen en spoel nogmaals na. Bij een hardnekkige verstopping kan het nodig zijn om meerdere keren dit natuurlijke ontstoppingsmiddel van soda en azijn te gebruiken.

Zelf schoonmaakmiddel maken

De meeste schoonmaakmiddelen bevatten chemische bestanddelen die slecht zijn voor je gezondheid en het milieu. Daarom schrijven wij veel blogs waarin we tips geven over schoonmaken met zelfgemaakte, biologische schoonmaakmiddelen. Deze zijn altijd gemakkelijk te maken, zijn niet schadelijk voor het milieu en kosten ook minder geld dan reguliere schoonmaakmiddelen. Hier zijn wat links van blogs met tips over zelf schoonmaakmiddel maken:

Ontstoppen met soda: een van de vele manieren om schoon te maken met je gezondheid en het milieu in je achterhoofd. Wil jij graag je huis schoonhouden op een biologische manier, maar merk je dat het je erg veel tijd kost? Neem dan een schoonmaakster in de hand. Zij weet alles over natuurlijke schoonmaakmiddelen en kan niet alleen je afvoer ontstoppen, maar je hele huis onder handen nemen! Ook mogen onze schoonmaaksters een training volgen om een betere schoonmaakster te worden. Schrijf je nu in en we gaan direct voor je op zoek naar een schoonmaakster die aan al je wensen en eisen voldoet.

Ook interessant