5 x hoe maak ik mijn matras schoon?

5 x hoe maak ik mijn matras schoon?

Lekker uitslapen op zondagochtend of ‘s avonds lekker vroeg onder de wol. Onze matras wordt intensief gebruikt. Maar hoe maak je een matras schoon? Veel mensen vergeten dit. Lees hier onze 5 tips om jouw matras te reinigen.

1.Laat je matras luchten

Voorkom dat huisstofmijt zich in je matras nestelt, door het matras iedere dag te luchten. Sla het dekbed goed na achteren en luchten maar! Dit is niet alleen een hele goede remedie tegen huisstofmijt, maar ook tegen vocht. Bedenk eens dat we tot maar liefst één liter vocht verliezen tijdens onze slaap. Dit moet ergens naartoe en raad eens, dit verdwijnt in jouw matras. Dus stap uit bed en sla je dekbed naar achteren.. luchten maar!

2. Maak het matras schoon met een stofzuiger

Even een stofzuiger of tapijtreiniger over het matras heen halen, kan bijzonder effectief zijn. Helemaal wanneer je bedenkt dat de matras een magneet is voor stof en vuil. Wellicht komt de stofzuiger met enige regelmaat in de slaapkamer om de vloer te zuigen. Wen je aan dat je het matras (wekelijks) meeneemt. Je kunt hiervoor het mondstuk gebruiken welke speciaal geschikt is voor meubels, zodat de matras bespaard wordt. Zet het stofzuigen dus zeker in het rijtje van matras reinigen tips!
Tip: Vergeet niet om de lattenbodem schoon te maken.

3. Matras schoonmaken met baking soda

Je kent het wel een ongelukje met dat kopje koffie tijdens het ontbijt of bed of dat beschuitje met jam dat op de kop op de matras beland. Deze vlekken zijn gelukkig eenvoudig op te lossen, zonder dat de hele matras naar de stomerij moet. Hoe? Door het matras schoon te maken met baking soda. Maak een sopje van warm water en wat baking soda. Dep dit sopje op de vlek en laat het even intrekken. Spray er dan wat water op en dep de matras droog met een handdoek. Et voila.

4. Kinderen en hun ongelukjes

Je kent het wel een ongelukje tijdens het slapen of een luier die niet goed heeft gezeten, waardoor niet alleen de pyjama maar ook het bed nat is geworden. Om deze vlekken en geur uit de matras te krijgen, kun je de volgende tip gebruiken om het matras te reinigen. Neem een doek met warm water en een beetje azijn en dep hiermee op de urinevlek. Laat het even inwerken en dep de vlek na met een natte doek. Laat het opdrogen en weg is de vlek (en de geur)!

5. Bed verschonen

We liggen gemiddeld zo’n 8 uur per dag in bed en dat is algauw 56 uur per week. Bedenk je dat we niet alleen vocht verliezen tijdens het slapen, maar dat ons bed ook vuil wordt door lichaamsvet, dode huidcellen en zweet. Het is daarom erg belangrijk dat je bed verschonen regelmatig op je takenlijst staat.

Een lekker fris bed is het begin van een goede nachtrust! Zorg er daarom voor dat jouw bed, maar ook jouw slaapkamer regelmatig een opfrisbeurt krijgt. Of beter nog… Laat het doen, zodat jij tijd overhoud voor dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Ik wil tijd overhouden!
Laat dat heerlijke frisse bed en een schoon huis over aan onze professionals!

Related Post

Geef een reactie