5 x hoe maak ik mijn matras schoon?

Zo maak je jouw matras schoon!

De matras schoonmaken is een flink karwei. Onze matras wordt intensief gebruikt, maar wordt vaak vergeten tijdens de schoonmaak. Wil jij weten hoe jij jouw matras schoon houdt? Lees dan onze vijf tips om jouw matras te reinigen.

1. Laat je matras luchten

Door jouw matras iedere dag te luchten, voorkom je dat huisstofmijt zich in het matras nestelt. Een prettige gedachte toch? Je lucht het matras heel eenvoudig door het dekbed goed naar achteren te slaan. Dit is niet alleen een hele goede remedie tegen huisstofmijt, maar ook tegen vocht. Bedenk eens dat we tot maar liefst één liter vocht verliezen tijdens onze slaap. Dit moet ergens naartoe en raad eens, dit verdwijnt in jouw matras. Dus stap uit bed, sla je dekbed naar achteren… En .luchten maar!

2. Maak de matras schoon met een stofzuiger

Even een stofzuiger of tapijtreiniger over het matras heen halen, kan bijzonder effectief zijn. Helemaal wanneer je bedenkt dat de matras een magneet is voor stof en vuil. Wellicht komt de stofzuiger met enige regelmaat in de slaapkamer voor het zuigen van de vloer. Wen je aan dat je jouw matras (wekelijks) meeneemt. Je kunt hiervoor het mondstuk gebruiken welke speciaal geschikt is voor meubels, zodat de matras bespaard wordt. Zet het stofzuigen dus zeker in het rijtje van jouw matras reinigen tips!
Tip: Vergeet niet om de lattenbodem schoon te maken.

3. Matras schoonmaken met baking soda

Je kent het wel een ongelukje met dat kopje koffie tijdens het ontbijt op bed of dat beschuitje met jam dat op de kop op de matras belandt. Deze vlekken zijn gelukkig eenvoudig op te lossen, zonder dat de hele matras naar de stomerij moet. Hoe? Door het matras schoon te maken met baking soda. Maak een sopje van warm water en wat baking soda en dep dit met een doekje op de vlek. Laat het even intrekken en spray er dan wat water op. Tot slot dep je de matras droog met een handdoek.

4. Matras reinigen bij bedplassen

Je kent het wel een ongelukje tijdens het slapen of een luier die niet goed heeft gezeten, waardoor niet alleen de pyjama maar ook het bed nat is geworden. Om deze vlekken en geur uit de matras te krijgen, kun je de volgende tip gebruiken om de matras te reinigen. Neem een doek met warm water en een beetje azijn en dep hiermee op de urinevlek. Laat het even inwerken en ga vervolgens met een natte doek over de vlek. Laat het opdrogen en  de vlek en de geur zijn verdwenen! Overweeg ook om een matrasbeschermer te gebruiken.

5. Bed verschonen

We liggen gemiddeld  8 uur per dag in bed en dat is algauw 56 uur per week. Bedenk je dat we niet alleen vocht verliezen tijdens het slapen, maar dat ons bed ook vuil wordt door lichaamsvet, dode huidcellen en zweet. Het is daarom erg belangrijk dat jouw bed met regelmaat wordt verschoond.

Een lekker fris bed is het begin van een goede nachtrust! Zorg er daarom voor dat niet alleen het bed, maar ook jouw slaapkamer regelmatig een opfrisbeurt krijgt. Of beter nog… Laat het doen, zodat jij tijd overhoud voor dingen die echt belangrijk voor je zijn.

Ik wil tijd overhouden!
Laat dat heerlijke frisse bed en een schoon huis over aan onze professionals!

Related Post

Geef een reactie