groene zeep in huis

Dit is waarom je groene zeep in huis moet hebben!

Groene zeep stamt al uit grootmoeders tijd, maar is nog altijd het schoonmaakmiddel van de dag. Deze mag dan ook beslist niet ontbreken in jouw voorraadkast. Het is een echt multitalentje en de redder in nood bij veel schoonmaaktaken. Wat je er allemaal mee kunt doen? Dat lees je in dit blog.

Groene zeep en vetvlekken

Op zoek naar dé oplossing voor aangekoekte etensresten in ovenschalen of pannen? Groene zeep biedt hiervoor de oplossing. Smeer de ovenschaal in met groen zeep, laat het even intrekken en borstel de laatste hardnekkige resten weg. Even afspoelen en de ovenschaal is weer klaar voor de volgende overheerlijke lasagne.
Is je oven vies? Deze kun je ook schoonmaken met groene zeep. Smeer de vette oppervlaktes in met de zeep, zet een schaaltje ammonia in de oven en doe de ovendeur dicht. Laat het een nachtje intrekken. Neem de volgende dag een vochtig doekje en ga hiermee door de oven. Je zult zien dat de vlekken zich gemakkelijk laten verwijderen.

Let op: Pannen van aluminium kun je niet schoonmaken met groene zeep.

Kalkaanslag verwijderen met groene zeep

Heb je last van hardnekkige kalkaanslag in de badkamer? Groene zeep in combinatie met baking soda is jouw redding! Meng een deel groene zeep met vier delen baking soda totdat er een papje ontstaat. Smeer het papje op de tegels, waar de kalkaanslag zich bevindt, en wrijf er met een schuursponsje overheen. De korreltjes van de baking soda hebben dezelfde werking als een scrub en verwijderen alle viezigheid van de tegels. Spoel de tegels eventueel af met wat allesreiniger. Het resultaat: kalkvrije en glanzende tegels.

Groene aanslag verwijderen

Niet alleen binnen, maar ook buiten biedt groene zeep een oplossing voor veelvoorkomende schoonmaakklussen. Je kunt met groene zeep ook heel eenvoudig groene aanslag verwijderen van houten tuinmeubelen en terrastegels. Neem een flinke klodder zeep, een emmer heet water en een doek en neem de tuinstoelen en -tafel hiermee af. Gebruik voor het verwijderen van de groene aanslag op de tegels een borstel en schrob de aanslag weg.

Groene zeep overal goed voor?

Groene zeep is breed inzetbaar, want naast bovengenoemde kun je het ook nog gebruiken voor onder andere:

  • Ramen lappen;
  • Afwassen;
  • Haren wassen;
  • Schoonmaken van een natuurstenen vloer;
  • Wassen van de auto;
  • WC schoonmaken;

Gebruik groene zeep niet voor het schoonmaken van marmer en linoleum. Door de ontvettende werking van de zeep worden de vloeren spiegelglad.

Ga jij groene zeep gebruiken voor schoonmaakklussen in huis? Groene zeep is niet alleen inzetbaar voor velerlei schoonmaaktaken, maar vervangt ook nog eens veel schoonmaakmiddelen. Dat ruimt lekker op, want in plaats van drie of vier flessen staat er dan nog maar één. Altijd fijn om op te ruimen en meer ruimte over te houden. Wil je graag hulp van een echte professional die jou kan helpen met het schoonmaken van jouw huis? Vraag dan een schoonmaakster aan. Wij zoeken een hulp op basis van jouw wensen en eisen.

Ook interessant