Glascorrosie verwijderen – Doffe glazen laten glanzen

Glazen die dof, streperig en met kalkaanslag uit de vaatwasser komen: ongetwijfeld een bekend probleem. Je glaswerk wordt er alleen maar lelijker op en je zit natuurlijk niet te wachten op alles met de hand afwassen. Als je de vaatwasser wilt blijven gebruiken, lijkt het misschien een onoplosbaar probleem. Toch is het mogelijk om glascorrosie, zoals dit heet, uit de weg te gaan!

Er bestaan middelen die beschadiging van glas tegen gaan, zoals glansspoelmiddel, glasbeschermer en zout. Je glazen zijn beter beschermd als je deze middelen gebruikt. Je kunt doffe glazen laten glanzen door, wanneer jouw vaatwasser een glasprogramma heeft, dit programma te draaien als er veel glas in de vaatwasser zit. Een goede tip is verder om je glazen uit de vaatwasser te halen zodra de vaatwasser klaar is met draaien. Wat ook goed helpt tegen aanslag: ga met een staalwol zeepsponsje door je glazen.

Zijn je glazen al beschadigd geworden, dan zullen bovenstaande dingen niet meer helpen. Wat je wel kunt proberen, is de vaatwasser te vullen met doffe glazen en een paar kunstgebitreinigingstabletten in de bestekbak leggen. Dan de vaatwasser aanzetten. Dit is een manier om doffe glazen te laten glanzen. In plaats van kunstgebitreiniger kun je ook citroenzuurpoeder gebruiken.

Glaswerk blijft een lastig iets om te onderhouden, want zoals je merkt, hebben ze wel een en ander aan speciale behandeling nodig. Om glazen optimaal schoon en mooi te houden en glascorrosie te voorkomen, is, hoe saai ook, met de hand afwassen nog het beste.

Related Post

Geef een reactie