Glascorrosie verwijderen

Glascorrosie verwijderen en voorkomen doe je zo.

Glascorrosie verwijderen

Er zijn meerdere manieren om glascorrosie te verwijderen:

  • Vul de vaatwasser met doffe glazen en leg een paar kunstgebitreinigingstabletten in de bestekbak. Draai de vaatwasmachine op het standaard programma. De tabletten verwijderen de glascorrosie in de glazen.
  • Vul de vaatwastablethouder met citroenzuurpoeder en draai de vaatwasser met doffe glazen op het standaard programma om glascorrosie te verwijderen.
  • Heb je geen vaatwasser? Dan is glascorrosie verwijderen met soda erg gemakkelijk. Maak een mengsel van water en een theelepel baking soda. Wrijf het mengsel met een doek over de witte aanslag en spoel het glas af. Herhaal indien nodig.

Glascorrosie voorkomen

Glascorrosie wordt meestal veroorzaakt door beschadiging van het glas in de vaatwasmachine. Voorkomen is altijd beter dan genezen. 

Glascorrosie voorkomen in de vaatwasmachine

Glascorrosie wordt vaak veroorzaakt door de vaatwasser. Dit kun je op verschillende manieren voorkomen:

  • Gebruik glansspoelmiddel, glasbeschermer en zout. Deze middelen zorgen voor een beschermlaagje om je glazen, zodat het oppervlak minder snel beschadigd raakt.
  • Bekijk of je vaatwasmachine een glasprogramma heeft. Draai voor een vaat met veel glazen het glasprogramma om glascorrosie te voorkomen.
  • Haal de glazen uit de vaatwasser zodra deze klaar is met draaien.

Glascorrosie voorkomen in een teiltje

Glaswerk is lastig te onderhouden en vraagt soms om een speciale behandeling. Als je echt geen glascorrosie wilt, was de glazen dan met de hand af. Gebruik hiervoor het liefst een zeepsponsje van staalwol.

Nog meer slimme tips

Schrijf je in vor onze nieuwsbrief en mis nooit meer slimme schoonmaaktips. Hierin delen wij maandelijks de leukste en snelste schoonmaakhacks die jouw huishouden weer een stukje makkelijker maken. Of lees leuke verhalen over de schoonmaakavonturen van onze hulpen. Geen verkooppraatjes, gewoon tips! Schrijf je nu in.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.