Glascorrosie voorkomen en verwijderen

Op deze pagina lees je hoe je glascorrosie in de vaatwasmachine voorkomt en hoe je glascorrosie kunt verwijderen met kunstreinigingstabletten, citroenzuurpoeder of baking soda.

Glascorrosie voorkomen

De witte aanslag die na een tijdje op je glazen kan komen heet glascorrosie. Dit wordt vaak veroorzaakt door beschadiging van het glas in de vaatwasmachine. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Er zijn verschillende manieren om glascorrosie te voorkomen.

Glascorrosie voorkomen in de vaatwasmachine

Glascorrosie wordt vaak veroorzaakt door de vaatwasser. Dit kun je op verschillende manieren voorkomen:

  • Gebruik glansspoelmiddel, glasbeschermer en zout. Deze middelen doe je in de vaatwasser en zorgen voor een beschermlaagje om je glazen, zodat het oppervlak minder snel beschadigd raakt.
  • Bekijk of je vaatwasmachine een glasprogramma heeft. Draai voor een vaat met veel glazen het glasprogramma om glascorrosie te voorkomen.
  • Haal je glazen uit de vaatwasser zodra deze klaar is met draaien.

Glascorrosie voorkomen in een teiltje

Glaswerk is lastig te onderhouden en vraagt soms om een speciale behandeling. Als je echt geen glascorrosie in je glazen wilt, was de glazen dan met de hand af. Gebruik hiervoor het liefst een zeepsponsje van staalwol.

Glascorrosie verwijderen

Soms ben je te laat en heb je al last van glascorrosie, maar er zijn meerdere manieren om glascorrosie te verwijderen. Glascorrosie verwijderen doe je met de volgende methodes:

  • Vul de vaatwasser met doffe glazen en leg een paar kunstgebitreinigingstabletten in de bestekbak. Draai de vaatwasmachine op het standaard programma. Dit verwijdert de witte aanslag in je glazen.
  • Vul de vaatwastablet-houder met citroenzuurpoeder en draai de vaatwasser met doffe glazen op het standaard programma om glascorrosie te verwijderen.
  • Heb je geen vaatwasser? Dan is glascorrosie verwijderen met soda erg gemakkelijk. Maak een mengsel van water en een theelepel baking soda. Wrijf het mengsel met een doek over de witte aanslag en spoel het glas af. Herhaal indien nodig.

Succes met het verwijderen van aanslag op glas!

Tijd overhouden? Schakel nu de hulp in van een schoonmaakster >