Zilver schoonmaken

Zilver schoonmaken doe je zo.

 1. Zilver schoonmaken met soda en aluminium
 2. Zilver bestek schoonmaken met citroen
 3. Hoe krijg je zilver schoon? Met tandpasta!
 4. Zilver reinigen met cola

Zilver schoonmaken met soda en aluminium

Voor zilver poetsen gebruik je schoonmaakmiddelen uit je keukenkastje, zoals soda en aluminiumfolie. Dit is wat je moet doen:

 1. Leg een vel aluminiumfolie in een bak
 2. Giet de bak vol met 1 liter heet water
 3. Strooi 1 eetlepel baking soda in het water
 4. Leg het zilverwerk op het folie. Elk zilverstuk moet de folie raken en volledig ondergedompeld zijn.
 5. Wacht tot alles helemaal schoon is. Keer zodra de zichtbare zijde schoon is het zilverwerk om.
 6. Haal het zilver uit de bak, spoel na met schoon, lauw water en droog af.

Zilver bestek schoonmaken met citroen

Zilver schoonmaken met citroen is een snelle oplossing. Knijp een citroen uit en doe dit op een oude tandenborstel. Door rustig te boenen over het oppervlak van je zilver glanst het weer als vanouds.

Hoe krijg je zilver schoon? Met tandpasta!

Met tandpasta laat je je zilverwerk weer stralen! Doe tandpasta op een oude tandenborstel of doek en wrijf rustig over het zilveren oppervlak. De zwarte aanslag zal verdwijnen.

Zilver reinigen met cola

Je kunt zilver poetsen met cola. Vul een bakje met cola en leg je zilver hierin. Laat een nachtje weken en spoel het goed af met gedistilleerd water. Droog je zilver af en je bent klaar om er weer mee te pronken!

Nooit meer een schoonmaaktip missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Daarin staan geen vervelende verkooppraatjes, maar elke maand leuke schoonmaaktips die je huishouden weer een stukje soepeler laten verlopen. Schrijf je nu in!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

Geniet ook van het gemak van een schoonmaakster in huis

Net als 16.873 andere huishoudens


 • Een schoonmaakster voor € 13,50 per uur
 • Een schoonmaakster met schoonmaakcertificaat
 • Eigen account met handig urenoverzicht
 • Fonds bij schade door hulp
 • Een vervangende hulp

Vaste huishoudelijke hulp

Je krijgt een eigen huishoudelijke hulp die altijd bij je komt schoonmaken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er telkens iemand anders bij je thuis komt. Een vaste huishoudelijke hulp weet na een tijdje precies hoe ze bij jou in huis moet schoonmaken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je schoonmaakster bij je past. Dan is het onmisbaar dat je altijd dezelfde hulp in huis hebt.

Gecertificeerde huishoudelijke hulp

Onze huishoudelijke hulpen hebben een schoonmaakcertificaat. Zodra hulpen zich bij ons inschrijven, moeten ze een training volgen. Na het afronden van de training mogen ze als schoonmaakster aan de slag. Bij deze training leren onze huishoudelijke hulpen de basis van het schoonmaken. Daarnaast leren ze bijvoorbeeld hoe ze hun gewerkte uren moeten factureren.

Fonds voor schade door uw hulp

Wij bieden een uniek fonds voor schade. Het gaat hierbij om schade die is veroorzaakt door je huishoudelijke hulp tijdens het schoonmaken. Als je eigen verzekering de schade niet (volledig) dekt of als je eigen risico moet betalen, schakel je ons fonds in. Bij schade kun je bijvoorbeeld denken aan een afstandsbediening die van tafel is gestoten of een omgevallen spiegel.

Gratis nieuwe schoonmaakster

Onze insteek is dat uw huishoudelijke hulp lang bij je blijft werken. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waarin uw schoonmaakster eerder stopt dan verwacht. Je bent bij ons verzekerd van een nieuwe hulp als je schoonmaakster stopt. Hier betaal je geen extra toeslag voor, deze garantie is onderdeel van ons schoonmaakabonnement. Je zit dus nooit zonder hulp!