vaatwastabletten zweetvlekken verwijderen

5x zweetvlekken verwijderen

Het is zomer, dus de temperatuur stijgt zo nu en dan flink! Dat is natuurlijk heerlijk en we genieten er volop van, maar de warmte brengt ook wat ongemakjes met zich mee. Je zweet nu eenmaal meer en dat levert soms vervelende zweetvlekken op. Gelukkig zijn die door een paar handige tips eenvoudig te verwijderen!

1. Glansspoelmiddel helpt bij zweetvlekken verwijderen

Dit wist je vast niet! Glansspoelmiddel kan ook buiten de vaatwasser nuttig zijn. Op warme dagen wil het nog wel eens gebeuren dat je wat meer zweet dan je zou willen. Jouw superleuke shirt gaat dan na het dragen wel de was in, maar na het wassen zijn de zweetvlekken niet altijd weg. Gelukkig hoeft dit niet het einde van jouw lievelingsshirt te betekenen. Door wat glansspoelmiddel op de zweetvlek de sprayen en vervolgens het kledingstuk met het gebruikelijke wasprogramma te wassen, verdwijnt de vlek. Zo simpel kan het zijn!

2. Zweetvlekken verwijderen met azijn

Een andere manier om zweetvlekken te verwijderen is het gebruik van blanke azijn. Azijn kun je, net als glansspoelmiddel, op de zweetplek sprayen. Dit laat je een tijdje intrekken. Vervolgens was je het kledingstuk mee met de rest van de was. Azijn kan wel zo’n typische azijngeur achterlaten, dit kun je tegengaan door wat Dubro afwasmiddel toe te voegen aan je was. Dit neutraliseert de azijngeur in jouw kleding. Het voordeel van azijn of glansspoelmiddel is dat het bij witte én gekleurde was te gebruiken is.

3. Zweetplekken verwijderen met een vaatwastablet

Vaatwastabletten zijn veelzijdiger dan je denkt! Je kunt er bijvoorbeeld zonder veel moeite vervelende zweetvlekken mee verwijderen. Het enige wat jij hoeft te doen is een vaatwastablet bij jouw witte was doen. Draai vervolgens de was op een gebruikelijk programma. Met een vaatwastablet wordt jouw witte kleding weer stralend wit, zelfs als er gele zweetvlekken in zitten.

4. Zweetgeur uit kleding verwijderen

Bij zweetvlekken hoort helaas vaak een vervelende geur. De eerste paar keer wassen gaat het wat betreft de geur prima en komt jouw kleding schoon en fris de wasmachine uit, maar na een paar keer wassen verdwijnt de zweetgeur niet altijd meer. Gelukkig hebben wij ook hier een oplossing voor. Zo kun je met een combinatie van azijn en Dubro de geur van zweet neutraliseren. In combinatie met de blanke azijn uit onze tweede tip ben je op deze manier in een keer klaar met zweetvlekken én zweetgeur!

5. Zweetgeur verwijderen door goed voor jouw kleding te zorgen

Naast het gebruik van azijn en Dubro zijn er nog een paar eenvoudige oplossingen om zo min mogelijk zweetgeur in jouw kleding te krijgen. Zo is het belangrijk om kleding niet te lang in de wasmand te laten liggen. Dezelfde dag nog wassen is eigenlijk het beste om de zweetgeur uit de kleding te verwijderen. Daarnaast is wassen op dertig graden meer dan voldoende. Jouw gevoel zegt misschien dat je beter op veertig of zestig graden kunt wassen, maar op die manier beschadig je de gevoelige vezels van (sport)kleding. Die vezels zorgen juist dat de zweetgeur minder in de kleding trekt, dus die wil je niet beschadigen.

Fijn he, vijf handige tips om jouw kleding ook in de zomer mooi, schoon en fris te houden! Wil je graag meer tips over het wassen van kleding? Download dan gratis ons e-book over wassen, strijken en vouwen. Die staat propvol met onmisbare tips!

Related Post

Geef een reactie