Zonnebrandvlekken in je kleding? Zo kun je ze makkelijk verwijderen!

Heb je zonnebrand-vlekken in je kleren? Lees onze 3 manieren om gemakkelijk zonnebrand vlekken te verwijderen

Zonnebrand vlekken in je kleren

Met deze warmte is het belangrijk om je goed in te smeren. Maar aan het einde van de dag ontdek je tot jouw schrik dat er zonnebrand vlekken in je kleding zitten. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee je deze gele vlekken kunt verwijderen. Wij delen ze graag met je!

Manier 1: zonnebrand vlekken verwijderen met groene zeep

Groene zeep is een effectief middeltje om zonnebrandvlekken te verwijderen. Smeer de vlek in met groene zeep en wat warm water, zodat de zeep vloeibaar wordt. Laat dit een paar uur intrekken en wrijf daarna met je vingers over de vlek. Daarna kun je het kledingstuk wassen volgens voorschriften om de gele vlekken in je kleding helemaal te verwijderen.

Let op: zorg dat je bij het wrijven de stof niet beschadigd. Kwetsbare stoffen kunnen gaan pluizen of pillen.

Manier 2: zonnebrand vlekken verwijderen met wasbenzine

Zorg dat je altijd wasbenzine in huis hebt, want het is een uitermate goed middel bij vlekken verwijderen. Doe wat wasbenzine op een watje en dep dit op de zonnebrandvlekken. De vlek zal hierna sterk verminderen en in de meeste gevallen zelfs verdwijnen. Was hierna volgens voorschriften.

Tip: Zit je kledingstuk helemaal onder de zonnebrandvlekken? Laat het hele kledingstuk dan in de wasbenzine weken. Daarna moet je het kledingstuk wel wassen.

Manier 3: vlekken van zonnebrand met zelfbruiner verwijderen

Zitten er bruine in plaats van gele vlekken in je kleding? Dan zit er waarschijnlijk een zelfbruiner in de zonnebrand verwerkt. Deze zonnebrandvlekken kun je niet zomaar met alledaagse middeltjes verwijderen. Schaf om deze vlekken te verwijderen een speciale vlekverwijderaar aan, bijvoorbeeld van HG.

Wil jij ook weten hoe je al die vervelende gele vlekken kan verwijderen? Sausvlekken in no-time verleden tijd zijn of hoe je die rode wijn uit je witte broek krijgt? Download ons gratis e-book vol handige tips om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen!

Ook interessant