Zilver schoonmaken

Zilver reinigen: 4 tips die onmisbaar zijn

Zilver is terug te vinden in veel huishoudens, maar waarschijnlijk stel je het schoonmaken van zilver zo lang mogelijk uit. Helaas zorgt dit alleen maar voor meer viezigheid en kan je je favoriete armband niet meer om en het servies niet gebruiken voor dat speciale etentje. Daarom geven we jou vier bruikbare tips om jouw zilver te reinigen.

Zilver reinigen met aluminiumfolie

Hoe moet je zilver schoonmaken? Met behulp van aluminiumfolie! Leg in een bak een vel aluminiumfolie en vul verder aan met heet water. Voor elke liter water voeg je ook een eetlepel zout toe. Leg het zilverwerk op de folie en zorg dat elk zilverstuk de folie raakt én helemaal onder water is. Wacht tot de zwarte aanslag verdwijnt en spoel na met schoon water. Zo kun je makkelijk zilver reinigen zonder te poetsen!

Zilver poetsen: tandpasta is het geheim

Als je zilver gaat poetsen is tandpasta super effectief om alles weer te laten stralen als nooit tevoren. Doe wat tandpasta op een oude tandenborstel of doek en wrijf hiermee over het zilver dat je wilt poetsen. Tandpasta pakt de zwarte aanslag aan en laat je favoriete stukken er weer als nieuw uitzien.

Zilver schoonmaken met cola

Dat je zilver goed kan schoonmaken met cola wist je vast nog niet, maar je moet het zeker eens proberen. Vul een bakje met cola en leg het zilverwerk hierin. Laat een nachtje staan en spoel na met gedistilleerd water. Droog goed af. Schoonmaken van zilver was nog nooit zo simpel.

Zilver schoonmaken met citroen

Citroen is handig bij het schoonmaken van zilver, zeker als je weinig tijd hebt. Knijp of pers één citroen uit. Doe wat citroensap op een oude tandenborstel. Nu kun je rustig het zilver schoonmaken met citroen. Wrijf rustig over de oppervlakte om de glans terug te laten keren.

Heb jij deze 4 handige zilver schoonmaken tips geprobeerd? Of heb je zelf nog andere manieren voor het schoonmaken van zilver? Laat het ons weten in een reactie!

Geef een reactie