witte was tips

Witte was: 3 tips voor witte was

Zeker in de zomer dragen we graag witte kleding. Het is lekker luchtig en het laat je bruiner lijken. Maar deze kleur heeft wel een speciale gebruiksaanwijzing als het op wassen aankomt. Want hoe krijg je een stralend witte was? En hoe krijg je vergeelde witte was weer wit? Wij geven je 3 onmisbare tips voor witte was.

Witte was wassen met azijn

Waarschijnlijk is het nooit in je op gekomen om te wassen met azijn, maar dit moet je zeker eens doen. Door een kopje witte azijn bij je witte was te doen, zorg je dat je kleding zichtbaar stralender uit je machine komt. Daarnaast is wassen met azijn ook heel goed voor je portemonnee, het zorgt ervoor dat het water minder kalkhoudend wordt en het gewone wasmiddel beter zijn werk kan doen. Hierdoor heb je minder wasmiddel nodig. Voortaan altijd een kopje witte azijn bij je witte was doen dus!

Vergeelde witte was weer wit krijgen

Een nadeel van witte kleding is dat het snel vergeeld. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je vergeelde witte was weer wit te krijgen:

  • Was je kleding eens met het sap van een verse citroen;

  • Doe eens een zakje bakpoeder (soda) bij het waspoeder om je witte was te bleken;

  • Was je kleding eens voor met wat Biotex blauw en laat de kleding buiten in de zon drogen.

Let op! Gebruik geen chloor om vergeelde witte was weer wit te krijgen. Dit tast de stof aan en laat de kleding alsnog geel worden.

Binnenstebuiten wassen

Voorkomen, is beter dan genezen. Zorg voor een stralende witte was door het nooit samen te wassen met een andere kleur. Het risico op verkleuring is groot en dat probleem is een stuk lastiger te verhelpen. Keer daarnaast je kleding altijd binnenstebuiten voor je gaat wassen. Jouw favoriete outfit blijft zo een stuk langer in topconditie.

Jouw witte was blijft met deze tips ongetwijfeld wit! Helaas is de witte was niet de enige was die op je wacht. De was is zo’n klus waar je vaak meer tijd aan kwijt bent dan je denkt. Wassen, ophangen, vouwen en opruimen. En dan hebben we het nog niet eens over de strijkwas gehad. Als je niet oplet gaat iedere vrije minuut op aan het huishouden. Regel vandaag nog een professionele schoonmaakster met een jaar lang garantie. Zo loop je geen risico, maar geniet je wel van een schoon huis en meer vrije tijd!

Related Post

Geef een reactie