wijnvlekken verwijderen

Wijnvlekken verwijderen: de gouden tips

Je bent gezellig aan het genieten van de feestdagen met familie en vrienden. Tot ineens de fles wijn wordt omgestoten en de inhoud op jouw witte blouse beland. Ai! Maak je geen zorgen, ook wijnvlekken verwijderen is mogelijk. Wij vertellen je graag hoe, zodat je ook na dit incident zonder zorgen van je avond kunt genieten.

Witte wijnvlekken verwijderen

Laten we bij de makkelijkste wijnvlek beginnen: die van witte wijn. Doe direct na het incident je kledingstuk uit en spoel de vlek uit met koud water. Was vervolgens volgens voorschriften, dit is voldoende om de witte wijnvlekken te verwijderen.

Rode wijnvlekken verwijderen

Helaas werkt deze methode niet voor rode wijnvlekken. Deze vlek is een stuk hardnekkiger, maar hoe sneller je handelt, hoe groter de kans is dat je hem er nog uitkrijgt. Om een rode wijnvlek te verwijderen, kun je het beste gebruik maken van witte wijn. Giet wat witte wijn over de vlek en dep deze vervolgens weg. Heb je geen witte wijn in huis? Dep dan de vlek droog en strooi er wat zout over. Dit absorbeert de wijn, waardoor je de vlek vervolgens kunt verwijderen. Was vervolgens volgens voorschriften.

Bonustip: Heb je bovenstaande methodes geprobeerd, maar zitten de rode wijnvlekken nog steeds in je kleding? Dan kun je er een beetje Glassex op sprayen. Dit wil ook nog wel eens werken.

Rosévlekken verwijderen

Ook rosé hoort natuurlijk in dit rijtje thuis. Om deze wijnvlekken te verwijderen, dep je de vlek droog en strooi je er wat zout over. Dit zal ervoor zorgen dat de wijn geabsorbeerd wordt. Spoel het kledingstuk vervolgens uit in heet water en was volgens voorschriften.

Voor elke vlek een oplossing

Er is geen vlek meer die jij niet uit je kleding krijgt dankzij onze uitgebreide vlekkengids. Een grote vlek zit immers in een klein hoekje, zeker als je kinderen hebt. Wil jij ook weten hoe je al die vervelende vlekken, van wortels tot rode saus tot modder, weg krijgt? Download dan nu ons gratis e-book!

Heb jij nog goede tips om wijnvlekken te verwijderen? Laat het ons weten in een reactie!

Ook interessant