vlekken verwijderen uit kleding

Vlekken verwijderen uit kleding

Niets is vervelender dan vlekken in kleding die na een paar keer wassen nog steeds niet weg zijn. Je denkt dan al snel dat jouw favoriete kledingstuk niet meer te redden is. Gelukkig zijn veel vlekken alsnog wel te verwijderen met onze slimme tips. Lees snel verder en kom alles te weten over vlekken verwijderen uit kleding.

Vlekken verwijderen doe je zo

Hardnekkige vlekken verwijderen lukt niet met het gewone wasprogramma en normaal wasmiddel. Je hebt meestal wel een extra middel nodig om vlekken goed te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk dat je snel actie onderneemt en niet te lang wacht met het verwijderen van de vlek. Voor het succesvol verwijderen van vlekken in kleding heb je de volgende middelen nodig:

  • Ammonia;
  • Wasbenzine;
  • Afwasmiddel;
  • Ossengalzeep;
  • Biotex;
  • Vanish.

Deze middelen zijn voor uiteenlopende vlekken te gebruiken en helpen bij de meeste vlekken.

Hardnekkige vlekken verwijderen uit kleding

We zullen een paar hardnekkige vlekken bespreken die vaak voorkomen. Soms lijken vlekken niet te verwijderen, maar na het lezen van dit blog zul je zien dat vlekken verwijderen uit kleding eenvoudiger is dan je dacht.

Balpen vlek

Balpen vlekken zijn behoorlijk hardnekkig, dus er is een sterk middel nodig om ze te verwijderen. Met een beetje wasbenzine kom je al een heel eind. Doe wat wasbenzine op een doekje en dep voorzichtig op de vlek. De inkt zal grotendeels verwijderen. Daarna kun je jouw kleding wassen op een gebruikelijk wasprogramma, maar was het wel even apart van de andere was! Zo voorkom je dat er inkt of wasbenzine in de rest van jouw was komt.

Bloedvlek verwijderen

Bij een bloedvlek is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Als de vlek nog vers is, kun je het beste het kledingstuk in koud water laten weken. Dit zorgt ervoor dat de vlek grotendeels verdwijnt. Na een tijdje weken in koud water (meestal is een dag of nacht voldoende) kun je het kledingstuk volgens de voorschriften wassen. Weken in koud water werkt vaak niet bij oude bloedvlekken. Door wat zout toe te voegen aan het water maak je meer kans om de vlek te verwijderen. Ook in dit mengsel zou een dag of nacht weken genoeg moeten zijn om de vlek grotendeels te verwijderen.

Rode wijn vlekken verwijderen

Vlekken van rode wijn zijn hardnekkig. Om een goed resultaat te behalen, moet je snel actie ondernemen. De makkelijkste manier om zulke hardnekkige vlekken te verwijderen, is witte wijn over de rode wijn vlek gieten. Als je geen witte wijn in huis hebt, kun je zout op de vlek strooien. Zout absorbeert de wijn, waardoor je de vlek weg kunt deppen.

We zijn ons er van bewust dat er veel meer vlekken bestaan dan de drie die we in dit blog noemen. Om jou goed te helpen, hebben wij een vlekkengids ontwikkelt. Alle vlekken die je kunt bedenken zijn in de vlekkengids te vinden! De vlekkengids van Hulp-in-Huis is gratis te downloaden, doe het vandaag nog!

Ook interessant