De beste tips bij vetvlekken

De beste tips bij vetvlekken

Een vetvlek in kleding is als een ongeluk in een klein hoekje. Je vergeet het schort voor te doen tijdens het koken en de spetters versieren jouw mooie blouse. Of je zit te eten en dat lekkere stukje kip belandt op je broek in plaats van in je mond. Vetvlekken in kleding zijn erg hardnekkig, maar met deze tips red jij jouw kleding!

Vetvlekken verwijderen met afwasmiddel

Afwasmiddel is jouw redder in nood als het om vetvlekken gaat. Ergens ook heel logisch natuurlijk, want die vette koekenpan wordt ook weer schoon met behulp van afwasmiddel. Smeer een flinke klodder afwasmiddel op de vetvlek en laat dit intrekken, zodat het vet wordt afgebroken. Stop het kledingstuk in de wasmachine en was het volgens de wasvoorschriften.

Vloeibaar wasmiddel bij vetvlekken

We gebruiken wasmiddel om onze kleding schoon te maken. Voor kleding gemaakt van polyester is vloeibaar wasmiddel een eerste klas vetoplosser.  Doe wat vloeibaar wasmiddel op de vlek, laat het even intrekken en was het kledingstuk vervolgens zoals je gewend bent.

Citroen een natuurlijke redder in nood

Heb je een citroen in huis? Snijd er een schijfje vanaf en wrijf hiermee over de vetvlek. Stop het kledingstuk in de wasmachine en na een wasbeurt is de vetvlek verdwenen. Deze manier werkt het beste bij kleine vetvlekken in kleding. Heb je een grote vlek of gaat het om een oude vetvlek, gebruik dan wasbenzine.

Wasbenzine bij vetvlekken

Je haalt je trui uit de kast, maar wat is dat? Er zit een vetvlek in. Geen nood. Ook voor oude vetvlekken is de schaar erin niet de enige oplossing. Dep met wasbenzine op de vetvlek. Was het kledingstuk volgens wasvoorschrift en je zult zien dat de vlek verdwenen is.

Verwijder vetvlekken met azijn

Natuurazijn is zo’n product dat je eigenlijk standaard in huis moet hebben. Het is super veelzijdig en komt daarom goed van pas bij uiteenlopende klusjes. Zo ook bij het verwijderen van vetvlekken uit kleding. Heb je een vetvlek op een suède jasje of op je schoenen? Pak dan snel een tandenborstel en wat azijn. Doop de tandenborstel in de azijn en borstel daarmee zachtjes over de suède stof. Boen niet te hard, want dan boen je de vlek in de stof.

Vetvlekken in kleding kunnen dus goed verholpen worden. Als je maar de juiste middelen inzet? En dat geldt natuurlijk ook voor alle andere huishoudelijke taken. Zo kun je bijvoorbeeld vreselijk veel moeite doen om kalkaanslag te verwijderen zonder dat het resultaat oplevert, terwijl wasmiddel een goede kalkoplosser is. Deze tip kregen wij nota bene van een van onze schoonmaaksters, moet je nagaan hoe deskundig zij zijn! Kun jij ook wel een schoonmaakprofessional gebruiken? Vul dan snel jouw wensen in en wij gaan vandaag nog voor je op zoek!

Related Post

Geef een reactie