Last van vervelende vlekken? Onze vlekkengids is een echte musthave!

Een grote vlek zit in een klein hoekje. Zeker als je kinderen hebt, krijg je regelmatig te maken met vervelende vlekken. Even buitenspelen en de broek van je kleuter zit alweer onder met modder of gras. Ook tijdens het eten kan er heel wat misgaan. Vader gooit rode wijn over een witte broek, terwijl dochterlief geknoeid heeft met de pastasaus. Ook in de keuken kookt er nog wel eens iets over. Geen paniek! Met de juiste middelen is de vlek zo verwijderd. Wij hebben voor jou alle tips voor vlekken schoonmaken op een rijtje gezet. In onze vlekkengids vind je tips voor iedere type vlek!

Vlekken in kleding

Als je dan al vlekken hebt, belanden deze het meest op kledingstukken. Vlekken in kleding zijn heel vervelend, afhankelijk van de oorzaker. Wij behandelen een paar veroorzakers van vlekken:

  • Aardbeien kunnen bijvoorbeeld een heel vervelende vlek achterlaten. Deze vlekken dien je zo snel mogelijk te behandelen. In dat geval hoef je het kledingstuk enkel in een sopje van lauwwarm water en vloeibaar wasmiddel te laten weken.
  • Maar heb je chocoladevlekken in kleding gekregen? Gebruik dan vooral geen zeep! Zeep fixeert de chocola en daardoor krijg je deze er amper meer uit. Chocoladevlekken schoonmaken kun je het beste doen door er wat melk overheen te gieten en dit even in te laten trekken. Daarna hoef je het kledingstuk enkel nog in de wasmachine te gooien.
  • Dat deodorant ook vieze vlekken kan achterlaten, dat weet iedereen wel. Maar hoe je deodorant vlekken verwijderen kunt, is vaak nog onbekend. Maar eigenlijk is deodorant vlekken verwijderen helemaal niet zo moeilijk! Het enige wat je moet doen is het kledingstuk insmeren met ossengalzeep. Daarna was je het kledingstuk volgens de voorschriften. Je zult merken dat alle vlekken in kledingstukken verdwenen zijn.

Heb jij hele andere vlekken in jouw kleding veroorzaakt? Ook daar hebben wij oplossingen voor gevonden. Download onze vlekkengids en vind een oplossing voor al jouw vlekken!

Make-up vlekken

Ook make-up kan heel wat vervelende vlekken veroorzaken. Dit zal iedere vrouw beamen. In onze vlekkengids geven wij tips hoe je deze make-upvlekken kunt schoonmaken. Hier alvast een voorproefje:

  • Eyeliner is erg vettig van zichzelf, daarom heb je een ontvetter nodig om deze vlek te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door een beetje afwasmiddel op de vlek te wrijven. Laat dit een uurtje intrekken en doe het kledingstuk vervolgens in de was.
  • Ook foundation laat vervelende vlekken in kleding achter. Hier kun je het beste wat make-up remover voor gebruiken. Doe dit op een watje en dep vervolgens de vlek. Let er wel op dat je geen make-up remover op oliebasis gebruikt. Anders kun je nog meer vlekken schoonmaken!
  • Lipstickvlekken kun je eenvoudig verwijderen door wat haarlak op de vlek te spuiten. Laat dit een paar uur intrekken en gebruik vervolgens een licht vochtig doekje om de vleg weg te deppen.

Vlekkengids downloaden

In onze vlekkengids behandelen we nog veel meer soorten make-up vlekken. Dus heb jij een mascara- of nagellak vlek in jouw kleding? Download dan vlug onze vlekkengids om te lezen hoe jij deze vlekken kunt schoonmaken! Maar niet alleen make-up vlekken zijn terug te vinden in onze vlekkengids. Je kunt er vinden hoe je elk mogelijke vlek kunt behandelen!
Heb jij vlekken in kledingstukken die je niet kunt terugvinden in onze vlekkengids? Stel je vraag in de reacties en wij zullen hem voor jou beantwoorden.

Ook interessant