Tomatenvlekken? Zo verwijder je rode saus vlekken!

Een bord pasta met bolognesesaus is natuurlijk heerlijk. Maar op een of andere manier weet ik het natuurlijk weer altijd te presteren om witte kleding aan te trekken als ik bolognesesaus ga maken. En natúúrlijk knoei ik telkens weer op mijn shirt. Gelukkig heb ik inmiddels de beste tips voor  rode saus vlekken verwijderen verzameld.

Rode saus vlek verwijderen

Er zijn verschillende manieren om tomatenvlekken verwijderen aan te pakken. Een van die manieren is het insmeren van de vlekken met ossegalzeep of dreft. Ook een nachtje weken in biotex en daarna wassen in de wasmachine kan goed helpen om rode saus vlekken te verwijderen. Om de rode vlekken uit je kleding te verwijderen, zou je ze namelijk ook in kunnen smeren met tandpasta. Goed inwrijven met een tandenborstel en later goed uitspoelen en natuurlijk wassen.

Laatste redmiddel om tomatensaus vlekken te verwijderen

Gaat zelfs met bovenstaande tips de vlek er niet uit? Als het gaat om witte kleding is er nog een allerlaatste redmiddel: de fles chloor. Je wrijft de vlekken in met chloor en spoelt deze daarna af. Net als bij de andere manieren stop je je kledingstuk in de wasmachine en dan maar duimen dat de vlekken eruit gaan. Let wel op, bij het gebruik van chloor kan de stof worden aangetast, soms hou je er zelfs nog ergere vlekken aan over. Daarom is dit ook het allerlaatste redmiddel! Durf je chloor niet aan dan bestaan er ook speciale wasmiddelen die helpen om de vlekken te verwijderen.

Heb jij nog goede tips om rode saus vlekken verwijderen aan te pakken? Ik hoor ze graag van je. Wil je nog meer handige vlekkentips? Download dan gratis onze vlekkengids!

Related Post

Één gedachte over “Tomatenvlekken? Zo verwijder je rode saus vlekken!

Geef een reactie