Tandpastavlekken verwijderen uit kleding

De manier om tandpasta vlekken te verwijderen

Tandpastavlekken zijn enorm vervelend. Direct na het ontstaan van de vlek, wrijf je eroverheen met wat koud water. Opgelucht haal je adem, er is niets meer van het voorval te zien. Maar dan droogt de tandpasta op en blijft er een witte vlek achter. Herkenbaar? Met deze handige tips zijn vlekken door tandpasta voorgoed verleden tijd.

1. Tandpasta vlek laten weken

Zitten er vlekken van tandpasta in je kleding? Grijp dan niet meteen naar een washandje met koud water. Vul in plaats daarvan een emmer met lauwwarm water. Verwijder eerst, indien van toepassing, grote stukken tandpasta. Laat het kledingstuk vervolgens even weken. Dit zou voldoende moeten zijn om de tandpastavlekken te verwijderen. Zo niet, dan moet je geliefde blouse of shirt helaas toch in de was.

2. Tandpasta verwijderen door te strijken

Een andere manier die schijnt te werken is het gebruik van een strijkijzer. Laat de strijkbout goed warm worden en beweeg over de vlek zoals je een kledingstuk normaal ook zou strijken. Als het goed is, zie je daarna niets meer van de tandpastavlekken.

3. Hardnekkige tandpastavlekken verwijderen

Soms is de oplossing ietsje lastiger, bijvoorbeeld als de vlekken al wat ouder en ingedroogd zijn. Meestal is vloeibare groene zeep dan het ultieme redmiddel. Giet wat groene zeep op de vlek en wrijf er voorzichtig over. Laat een half uurtje inwerken en was het kledingstuk daarna volgens voorschriften om de tandpastavlekken helemaal te verwijderen.

Voor elke vlek een oplossing

Er is geen vlek meer die jij niet uit je kleding krijgt dankzij onze vlekkengids. Een grote vlek zit immers in een klein hoekje, zeker als je kinderen hebt. Wil jij ook weten hoe je al die vervelende gele vlekken kan verwijderen, hoe sausvlekken in no-time verleden tijd zijn of hoe je rode wijn uit je broek krijgt? Download ons gratis e-book vol handige tips om zelfs de meest hardnekkige vlekken te verwijderen!

Heb jij door deze tips ook voorgoed korte metten gemaakt met vlekken door tandpasta? Of heb je nog andere handige tips om deze nare vlekken aan te pakken? Laat het ons weten in een reactie. 

Een fris en schoon huis
Neem ook een schoonmaakster in huis en geniet van meer vrije tijd.

Related Post

Geef een reactie