wijnvlekken verwijderen

Wondermiddeltjes tegen rode wijnvlekken

In deze gure herfstdagen en met de winter voor de deur, is de tijd van gezellige dinertjes weer aangebroken. Het drankje bij uitstek hierbij is natuurlijk rode wijn, wat helaas te vaak weer resulteert in… vlekken. In je witte blouse, broek, tafelkleed en ga zo maar door. Rode wijnvlekken brengen vaak een hoop gezucht en gesteun met zich mee, deze vlekken zijn immers een ramp om uit je katoen te krijgen. De frustraties zullen een stuk minder worden met deze huis- tuin- en keukentips, het hoeft namelijk niet zo desastreus te zijn als je denkt!

Verschillende oplossingen

Sommige maniertjes zul je wel kennen, bijvoorbeeld zout op de plek strooien en dit laten intrekken. Ook witte wijn over de vlek gieten en na een tijdje met een doekje wrijven zul je wel eens van gehoord hebben. Maar wist je ook dat de vlek doordrenken met melk en in laten trekken een wondermiddel is? Wat ook goed helpt, is de vlek bestrooien met aardappel- of maïszetmeel, net als schoonmaakazijn over de vlek gieten.

Wat nog het beste is, is om zodra er met de rode wijn geknoeid is er warm of lauw water over te gieten. Dan bespaar je je een hoop gedoe voor de vlek is ingetrokken. Weet jij nog meer tips? Laat het me weten!

Related Post

2 gedachtes over “Wondermiddeltjes tegen rode wijnvlekken

  1. Pingback: Vlekken in kleren - tips tegen allerlei soorten vlekken - Ikzoekeenschoonmaakster.nl

Geef een reactie