Wasmachine reinigen met deze tips

Een veelgebruikt apparaat in het huishouden is de wasmachine. Goed onderhoud is ontzettend belangrijk, want je wilt natuurlijk niet zonder wasmachine komen te zitten. De beste tips om jouw wasmachine te onderhouden heb ik even voor je op een rijtje gezet!

Het reinigen van de wasmachine

De buitenkant van de wasmachine kun je het beste schoonmaken met een vochtige doek en eventueel een schoonmaakmiddel. Het rubber van de deur kun je met een zachte tandenborstel schoonmaken, waarna je er met een vochtige doek overheen gaat.

De wasmachinelade kan onder lauw water schoongemaakt worden, als deze eruit te halen is. Wasmiddelresten verwijder je met een zachte tandenborstel.

Voor de trommel is het goed om één of twee keer per maand een kookwas te draaien, met bijvoorbeeld theedoeken. Ook kun je de wasmachine een keer leeg laten draaien op 90 of 95 graden. Gooi dan een kopje soda, witte natuurazijn (geen schoonmaakazijn!) of een vaatwasblokje in de machine, waardoor deze weer schoon en kalkvrij wordt.

Heb jij nog meer goede tips? Laat het ons dan weten!

Ook interessant

6 gedachtes over “Wasmachine reinigen met deze tips

  1. Hele handige tips. De meeste tips pas ik al toe, maar ik zou het rubber van mijn wasmachine wel eens onder handen kunnen nemen.

  2. Het is ook goed om de trammel redelijk vol te doen, anders komt hij nooit op volle krachten en gaat hij minder lang mee!

  3. Handige tips! Ik denk dat ik mijn oude wasmachine goed onderhoud, maar ik wist niet dat wasmiddelresten met een zachte tandenborstel verwijderd kunnen worden. Ik wil een oude wasmachine kopen omdat mijn eentje te oud is en als ik iets van de hoge kwaliteit koop wil ik dat natuurlijk goed onderhouden. Bedankt!

Comments are closed.