Dit is hoe jij nieuwe handdoeken moet wassen

Het is bij iedereen bekend dat nieuwe handdoeken nog geen vocht opnemen. Wist je dat er manieren zijn om de handdoeken meer vocht op te laten nemen? In dit blog vertellen we hoe je nieuwe handdoeken moet wassen.

Nieuwe handdoeken wassen

Azijn is echt een wondermiddel, ook voor nieuwe handdoeken. Leg ze ongeveer twee uur in een laagje azijn. Was daarna de handdoeken in de wasmachine zonder wasverzachter. Azijn zorgt dat je handdoeken vocht opnemen en hun kleur behouden. Je de handdoeken ook een nacht in een teil water met een scheut azijn te laten weken. Wanneer je de handdoeken daarna wast, zullen ze veel meer vocht opnemen. Gebruik bij de eerste paar wasbeurten van nieuwe handdoeken een scheutje natuurazijn. Wanneer de badhanddoeken gewassen zijn, is het aan te raden om ze te laten drogen door de lucht.

Handdoeken wassen temperatuur

Het is verstandig om voor de handdoeken een speciale was te draaien. Stop de handdoeken vooral niet bij andere kledingstukken in de machine, want knopen en ritsen kunnen de vezels van handdoeken beschadigen. Het kan ook zijn dat de handdoeken de kleinere kledingstukken ‘verstrikken’. Zo heb je een minder effectieve was. Het handdoeken wassen kan op verschillende temperaturen. Maar onthoud wel dat bacteriën en schimmels pas dood gaan bij een temperatuur van 60 graden. Daarom raad ik je aan om bij ziekte of voetschimmel de handdoeken op minstens 60 graden te wassen.

Zachte handdoeken

Teveel wasmiddel kan de handdoeken beschadigen en minder zacht maken. Wanneer je alleen handdoeken wast, kun je de helft van de door de fabrikant aangeraden hoeveelheid wasmiddel gebruiken. Bij kwetsbare handdoeken is het verstandig om gebruik te maken van wasmiddel voor de fijne was. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is wasverzachter slecht voor je handdoeken. Wasverzachter verslechtert namelijk het absorptievermogen van de handdoek. Als je per se wasverzachter wilt gebruiken, is een keer per drie of vier wasbeurten voldoende. Denk er bij het gebruik van wasverzachter wel aan dat dit voor het milieu niet goed is.

Met jouw nieuwe badhanddoeken komt het met bovenstaande tips wel goed! Helaas zijn nieuwe handdoeken niet het enige wat gewassen moet worden. De was is zo’n taak waar soms geen einde aan lijkt te komen. Kun jij wel wat hulp gebruiken? Wacht dan niet langer en vraag vandaag nog een schoonmaakster aan . De meeste aanvragers ontvangen binnen drie dagen al de gegevens van een potentiële schoonmaakster.

Nog meer handige tips voor de was
Dan hebben wij de ultieme gids voor het wassen voor jou

Related Post

10 gedachtes over “Dit is hoe jij nieuwe handdoeken moet wassen

   1. Ik doe nieuwe handdoeken voor het 1e gebruik altijd in een teil met koud water. Later nemen ze inderdaad beter vocht op.Esmee heeft groot gelijk !!
    De fabrikant zegt hier niets over. Nee natuurlijk niet, het zal de fabrikant niets kunnen schelen.

 1. Ik doe nieuwe handdoeken voor het 1e gebruik altijd in een teil met koud water. Later nemen ze inderdaad beter vocht op.Esmee heeft groot gelijk !!
  De fabrikant zegt hier niets over. Nee natuurlijk niet, het zal de fabrikant niets kunnen schelen.

  1. Hallo Roel,

   In het blog hebben wij het over een scheutje azijn. Als het gaat om een emmer van 10 liter, bedoelen wij zeker geen 30% en ook geen 10%. Dat zou respectievelijk 3 en 1 liter azijn betekenen en dat is veel te veel.

   MB

Geef een reactie