handdoeken wassen

Nieuwe handdoeken/badhanddoeken wassen

Het is bij iedereen bekend dat nieuwe handdoeken nog geen vocht opnemen. Ik ben erg koppig en gebruik nieuwe handdoeken toch altijd. Vooral omdat ze dan nog zo lekker zacht zijn. Maar wist je dat er manieren zijn om de handdoeken meer vocht op te laten nemen? Ik geef je tips over het gebruiken van nieuwe handdoeken en het handdoeken wassen.

Nieuwe handdoeken wassen

Azijn is echt een wondermiddel. Ook voor nieuwe handdoeken! Leg ze ongeveer twee uur in een laagje azijn. Was daarna de handdoeken in de wasmachine zonder wasverzachter. Niet alleen zorgt azijn ervoor dat je handdoeken vocht gaan opnemen, maar azijn zorgt ook voor het behoud van de kleur! Je kunt er ook voor kiezen om de handdoeken een nacht in een teil water met een scheut azijn te laten weken. Wanneer je de handdoeken daarna wast, zullen ze veel meer vocht op nemen! Gebruik bij de eerste paar wasbeurten van nieuwe handdoeken een scheutje natuurazijn in plaats van wasverzachter. Ook nu zullen de handdoeken sneller vocht op nemen. Wanneer de badhanddoeken gewassen zijn, is het aan te raden om ze te laten drogen door de lucht. Dus doe ze vooral niet in de droger.

Badhanddoeken wassen

Het is verstandig om voor de handdoeken een speciale was te draaien. Stop de handdoeken vooral niet bij andere kledingstukken in de machine, want knopen en ritsen kunnen de vezels van handdoeken beschadigen. Het kan ook zijn dat de handdoeken de kleinere kledingstukken ‘verstrikken’. Zo heb je een minder effectieve was. Het handdoeken wassen kan op verschillende temperaturen. Maar onthou wel dat bacteriën en schimmels pas dood gaan bij een temperatuur van 60 graden. Daarom raad ik je aan om bij ziekte of voetschimmel de handdoeken op minstens 60 graden te wassen. Te veel wasmiddel kan de handdoeken beschadigen en minder zacht maken. Wanneer je alleen handdoeken wast kun je de helft van de door de fabrikant aangeraden hoeveelheid wasmiddel gebruiken. Bij kwetsbare handdoeken is het verstandig om gebruik te maken van wasmiddel voor de fijne was. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is wasverzachter slecht voor je handdoeken. Wasverzachter verslechterd namelijk het absorptievermogen van de handdoek. Gebruik daarom alleen wasverzachter als je bereid bent om de levensduur van je handdoeken op te offeren. Zelfs als je graag wasverzachter wilt gebruiken, raad ik je aan om dit maar eens in de drie à vier wasbeurten te doen.

Met jouw nieuwe badhanddoeken komt het met bovenstaande tips wel goed! Helaas zijn nieuwe handdoeken niet het enige wat gewassen moet worden. De was is zo’n taak waar soms geen einde aan lijkt te komen. En dan heb je ook de andere huishoudelijke taken nog? Kun jij wel wat hulp gebruiken?Loop geen enkel risico, vraag dan vandaag nog een schoonmaakster aan  en ontvang een jaar garantie op jouw hulp! De meeste aanvragers ontvangen binnen drie dagen al de gegevens van een potentiële schoonmaakster.

Nog meer handige tips voor de was…
Dan hebben wij de ultieme gids voor het wassen voor jou

Related Post

4 gedachtes over “Nieuwe handdoeken/badhanddoeken wassen

Geef een reactie