goud en zilver

Het is echt goud en zilver dat blinkt!

Bijna iedere vrouw droomt van een hele kast vol mooie sieraden, allemaal goud en zilver dat straalt. Maar juist de allermooiste sieraden hebben regelmatig een goede onderhoudsbeurt nodig. Met deze tips stralen je prachtige sieraden je binnenkort weer tegemoet.

Zorg er in ieder geval voor dat je je sieraden beschermt tegen krassen en stoten. Daarnaast is het verstandig om je sieraden af te doen voordat je gaat sporten, huishoudelijk werk gaat doen, gaat slapen of gaat douchen. Al deze activiteiten kunnen ervoor zorgen dat je sieraden er minder mooi uit gaan zien.

Ook zul je contact met chemische middelen zoals parfum en schoonmaakmiddelen en met cosmetica moeten vermijden.

Hoe maak je je sieraden dan wel schoon?

Er zijn verschillende manier om dat te doen, allereerst zou je gebruik kunnen maken van een goede sieraden-reiniger. Deze reinigingsmiddelen haal je bij de juwelier. Geen zin om dure sieraden-reinigers te kopen of om naar de stad te gaan? Een bakje lauw warm water met groene zeep kan ook al wonderen doen. Dompel je sieraden in dit zeepsopje en borstel ze voorzichtig met een tandenborstel. Daarna spoel je je sieraden af met lauw warm water en droog je ze met een flanellen doek.

Diamant en Zirkonia schoonmaken

Ook diamanten en zirkonia’s hebben een keer per maand een grondige reinigingsbeurt nodig. Door huidvet, zeep, boter en olie verliezen deze prachtige sieraden hun mooie glans. Deze sieraden maak je weer glanzend door ze in een kommetje met een warm sopje met zacht, vloeibaar (af)wasmiddel te dompelen. Ook diamant en zirkonia borstel je weer schoon met een tandenborstel. Daarna leg je ze in een zeef en spoel je ze af onder warm stromend water. Gebruik een zachte, niet pluizende doek om de sieraden schoon te maken. Ook bij de diamant en zirkonia kun je gebruik maken van vloeibare juwelenreiniger.

Zo, met deze tips heb jij je dierbare sieraden binnen de kortste tijd weer stralend schoon. Vertrouw je het niet helemaal, weet je niet of die oude ketting van je oma wel zo schoongemaakt kan worden? Ga dan even langs de juwelier, die weet precies hoe alles schoongemaakt moet worden. Vaak willen ze je sieraad bij de juwelier graag even voor je schoonmaken.

Ook interessant