Glascorrosie verwijderen – Doffe glazen laten glanzen

Glazen die dof, streperig en met kalkaanslag uit de vaatwasser komen: ongetwijfeld een bekend probleem. Je glaswerk wordt er alleen maar lelijker op en je zit natuurlijk niet te wachten op alles met de hand afwassen. Als je de vaatwasser wilt blijven gebruiken, lijkt het misschien een onoplosbaar probleem. Toch is het mogelijk om glascorrosie, zoals dit heet, uit de weg te gaan. Glascorrosie betekent dus niet dat je direct nieuwe glazen moet!

Glascorrosie voorkomen

Er bestaan middelen die beschadiging van glas tegen gaan, zoals glansspoelmiddel, glasbeschermer en zout. Je glazen zijn beter beschermd als je deze middelen gebruikt. Je kunt doffe glazen laten glanzen door, wanneer jouw vaatwasser een glasprogramma heeft, dit programma te draaien als er veel glas in de vaatwasser zit. Een goede tip is verder om je glazen uit de vaatwasser te halen zodra de vaatwasser klaar is met draaien. Een zeepsponsje van staalwol werkt ook goed tegen aanslag in je glazen. Glaswerk blijft een lastig iets om te onderhouden, want ze hebben wel een speciale behandeling nodig. Om glazen optimaal schoon en mooi te houden en glascorrosie te voorkomen, is met de hand afwassen nog het beste. Zo krijgt glascorrosie geen kans.

Glascorrosie verwijderen

Zijn je glazen al aangetast door glascorrosie, dan zullen bovenstaande dingen niet meer helpen. Wat je wel kunt proberen, is de vaatwasser te vullen met doffe glazen en een paar kunstgebitreinigingstabletten in de bestekbak leggen. Je kunt de vaatwasser op een standaard programma zetten. Dit is een manier om doffe glazen te laten glanzen. In plaats van kunstgebitreiniger kun je ook citroenzuurpoeder gebruiken. De manier van werken is bij citroenzuurpoeder hetzelfde als bij kunstgebitreiniger.

Kun jij maar geen genoeg krijgen van onze tips over lastige schoonmaakkwesties? Goed om te horen! Wij hebben meerdere e-books over uiteenlopende onderwerpen. Van de tuin tot de keuken en van de slaapkamer tot de badkamer, voor alle schoonmaakproblemen hebben wij een oplossing. Download vandaag nog zo’n handig e-book, ze zijn gratis!

Geef een reactie