zomerse vlekken verwijderen doe je zo

5 x Zomerse vlekken verwijderen

Heerlijk die zomer! Niet alleen de temperatuur en de avonden in de tuin, maar ook de zomerse lekkernijen. Aardbeien, ijsjes en verse tomaten, wat een genieten! Maar wat als je deze per ongeluk op jouw favoriete zomerse jurkje knoeit? Deze vlekken verwijderen kan een flinke klus zijn, maar gelukkig hebben wij voor elke vlek een oplossing!

Aardbeienvlekken verwijderen

Heb je een aardbeienvlek in jouw kleding, begin dan niet als een gek te boenen. Verwijder eerst de delen van de aardbei die nog op jou kleding zitten. Zijn de resten verwijderd? Spuit dan een toef scheerschuim op de vlekken, laat het even intrekken en spoel het uit. Was jouw kledingstuk vervolgens zoals je gewend bent.
Heb je geen scheerschuim binnen handbereik? Leg het kledingstuk dan 30 minuten in een bak met lauwwarm water, een eetlepel witte azijn en een halve theelepel vloeibaar wasmiddel. Was het daarna volgens de voorschriften zoals deze in het label van jouw kleding staan.

IJsvlekken verwijderen

IJs is echt een zomerse traktatie! Na de keuzestress om de lekkerste smaak te kiezen, is het smullen geblazen. De volgende opgave is het ijsje opeten voordat het begint te smelten. Mocht er toch ijs op jouw kleding terecht gekomen zijn, dan verwijder je deze ijsvlek zo:

  • Behandel de vlek met koud water;
  • Wrijf een klein beetje vloeibaar wasmiddel op de vlek;
  • Laat de ijsvlek vervolgens een half uur weken in een bak met water (kamertemperatuur);
  • Spoel het na en doe wat vlekverwijderaar op de vlek en laat het ongeveer 15 minuten rusten voordat je het afspoelt met koud water;
  • Herhaal bovenstaande stap net zo lang tot er geen ijsvlek meer te zien is en was jouw kledingstuk zoals je gewend bent.

Tomatenvlekken verwijderen

Is er een heerlijke sappig stuk tomaat op jouw schoot belandt? Verwijder de tomaat en dep de vlek vervolgens met een mix van water en azijn. Verwijder de tomatenvlek met een spons, zodat alle kleur zo goed mogelijk geabsorbeerd kan worden. Is de tomatenvlek nog steeds zichtbaar? Gebruik dan wat vlekverwijderaar voordat je het in de wasmachine stopt.

Zweetvlekken verwijderen

We zweten sneller als het warm is. Helaas laat dit ook sporen na in onze kleding. Maar met baking soda laat jij die gele zweetplekken als sneeuw voor de zon verdwijnen. Meng baking soda en water met elkaar. Zorg dat je bij de verhouding rekening houdt dat er een pasta moet ontstaan. Wrijf de pasta op de zweetvlekken en laat dit ongeveer twee uur intrekken. Was het kledingstuk vervolgens op de manier zoals je dat gewend bent. De zweetvlekken zijn na de wasbeurt verdwenen.

Grasvlekken verwijderen

Even een balletje trappen, een mooie sliding en hup… Een grasvlek te pakken. Ook onze kleine vriendjes rennen en spelen in het gras, waarna ze een paar mooie groene vlekken in de broek rijker zijn. Met deze tips is het verwijderen van grasvlekken zo gepiept. Smeer wat groene zeep op de grasvlekken. Wrijf het goed in en stop het kledingstuk in de wasmachine. Na de wasbeurt is de grasvlek verdwenen. Heb je geen groene zeep? Neem dan een flinke klodder afwasmiddel en wrijf deze goed in de grasvlekken. Laat het even intrekken en stop het kledingstuk in de wasmachine. Dit is een snelle en effectieve oplossing.

Met bovenstaande vlekkentips wordt zomerse vlekken verwijderen een peulenschil. Is jouw huishouden ook een peulenschil? Dan moet je dat vooral zo houden! Maar is het huishouden iets waar je veel tijd aan kwijt bent of tegenop ziet? Zorgt het ervoor dat je minder van de zomer kunt genieten dan je zou willen? Laat ons dan een schoonmaakster voor je vinden die bij jou past! Laat hier jouw wensen achter en wij gaan voor je op zoek naar een betrouwbare schoonmaakster met een jaar garantie!

Ook interessant