Schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen is belangrijk om schade aan jouw huis en aan jouw gezondheid te voorkomen. De badkamer is een van de vochtigste plekken in huis, dus daar moet je vaak schimmel verwijderen. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar wanneer je toch last hebt van schimmel in de badkamer kom je er met deze vijf tips zo vanaf.

1. Schimmel verwijderen met baking soda

Om schimmel in de badkamer te verwijderen kun je baking soda gebruiken in combinatie met water en azijn of enkel met water. Los een deel zuiveringszout op in een deel water of een deel zuiveringszout, een deel water en een deel azijn. Giet de oplossing in een plantenspuit en spuit het mengsel op de plekken waar de schimmel in de badkamer zich bevindt. Neem vervolgens een harde borstel en borstel de schimmel van het oppervlak. Neem het geheel af met een vochtige doek. Het resultaat: de schimmel is verdwenen.

2. Schimmel in de badkamer verwijderen met azijn

Witte azijn is ook een effectieve manier om een einde te maken aan schimmel in de badkamer. Het zuur in de azijn zorgt ervoor dat het onaantrekkelijk wordt voor de schimmel. Doe wat witte azijn in een plantenspuit en spray het onverdund op de schimmelvlekken in de badkamer. Laat het minimaal een uur intrekken. Neem het vervolgens af met een doek met heet water en maak het tot slot goed droog.

Tip: Je kunt azijn ook gebruiken om schimmelvlekken in de badkamer te voorkomen. Het is namelijk bekend dat azijn 82% van de schimmelsoorten doodt. Hierdoor is azijn een middel bij uitstek om schimmel in de badkamer te voorkomen. Spray oppervlakten waar schimmel snel verschijnt regelmatig in met azijn en je zult zien dat de schimmel wegblijft.

3. Schimmel in de badkamer verwijderen met ammonia

Ammonia is ook een effectief middel om schimmelvlekken in de badkamer te bestrijden. Je moet met dit middel wel opletten dat je het niet met chloor vermengt. Giet de ammonia onverdund in een plantenspuit en spray het op de schimmelplekken. Neem een harde borstel en schrob flink over de plekken waar de schimmel zich bevindt. Laat het een uur inwerken en neem de plekken vervolgens af met een natte doek. Zorg dat je de ruimte goed ventileert, aangezien de geur van ammonia sterk en onaangenaam is.

4. Schimmelvlekken te lijf met bleekwateroplossing

Je kunt schimmelplekken in de badkamer ook verwijderen met een bleekwateroplossing. Met een mengverhouding van 25 ml in 1 liter water heb je een goede bleekwateroplossing om de schimmel te verwijderen. Doe de oplossing in de plantenspuit en spray hiermee op de schimmelplekken in de badkamer. Laat het enkele uren of beter nog een hele nacht intrekken en je zult zien dat de schimmelplekken verdwijnen. Let op: Er komen chloordampen vrij, zet dus een raam of deur open.

5. Tea tree-olie als oplossing voor schimmel in de badkamer

Een natuurlijk middel om schimmelvlekken in de badkamer te bestrijden is tea tree-olie. Meng twee theelepels tea tree-olie met twee kopjes water en giet het in de plantenspuit. Spray het op de plekken waar de schimmel zit en laat het een uur inwerken. Neem een harde borstel en borstel de schimmelvlekken weg. Neem het oppervlak ten slotte af met een natte doek. En de schimmel is verdwenen.

Tip: Waar je schimmel in de badkamer ook verwijdert, doe dit nooit zonder water. Doe je dit wel, dan verspreid je hiermee grote schimmelsporen in de lucht. Zo houd je schimmel in de badkamer.

Met deze tips verwijder je schimmel in de badkamer zonder uren te hoeven boenen. Nog meer handige tips om jouw badkamer schoon te maken vind je hier:

Alles schoonmaaktips voor mijn badkamer