In het zonnetje

Wij weten hoe fijn het is om een hulp in huis te hebben. Vandaar proberen wij iedere dag weer mensen blij te maken met het makkelijk vinden van een goede hulp.

Een schoon huis en meer vrije tijd is een gouden combinatie. Dit wordt mogelijk gemaakt door een goede hulp in huis.

Met de actie “hulp in het zonnetje” werd al snel duidelijk dat velen van u erg tevreden is over de hulp in huis. Het liefst lieten wij alle reacties zien, maar omdat het er zó ontzettend veel zijn hebben wij een top tien samengesteld die extra in het zonnetje gezet mogen worden.

De top 3

1

Aimee

Werkt sinds 2014, 1 uur in de week bij Liesbeth in Enschede.

Liesbeth zorgzoeker

We willen Aimee in het zonnetjes zetten omdat ze fluitend ons huis schoonmaakt en oog heeft voor wat nodig is. Eigenlijk is ze meer dan een werkster. Ze geeft op een prettige manier suggesties en heeft het hart op de juiste plek. We gunnen het haar om in het zonnetje gezet te worden dat verdient ze!

Liesbeth belde na deze inzending met ons en vertelde dat Aimee het leven heeft gered van een andere werkgever van haar.

Reactie van Aimee:

Ik vind het erg lief dat ik in het zonnetje ben gezet door Liesbeth. Had het niet verwacht! De e-mail kwam als een verrassing. Ik waardeer het wel!

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is dat ik andere mensen kan helpen, op wat voor manier dan ook. Schoonmaken is mijn taak, maar vaak komt er meer bij kijken. Even gezellig een kopje koffie drinken met een gemberkoekje erbij. Vaak ben je ook een luisterend oor! Oudere mensen willen een praatje maken, even horen wat er allemaal speelt op dat moment. Ik hou van sociale contacten.

Ik maak ook leuke dingen mee. In het begin bij mijn werkgever van over de 80 jaar, hielp mevrouw me altijd mee met haar bed verschonen. Allebei puntjes van het dekbed vasthouden. Maar op een gegeven moment heb ik mijn eigen manier laten zien. Dekbedovertrek binnenstebuiten, dekbed aan beide punten vasthouden en omslaan. Zit het gelijk goed in de punten. Oh dat is een goede manier, zei mijn werkgever. Ze moest vreselijk lachen. Heb ik je al die keren voor niets geholpen!

1
2

Barbara

Werkt sinds 2018, 3 uur in de week bij Teus in Prinsenbeek.

Teus zorgzoeker

Ze niet alleen een uitstekend schoonmaakster is, die zeer zorgvuldig en vlot te werk gaat, maar ook altijd met plezier bezig is. Ze is bijzonder vriendelijk, betrouwbaar, gezellig en kan in de pauze heel fijne en geanimeerde gesprekken voeren. Aangezien ik onlangs weduwnaar ben geworden, ervaar ik haar aanwezigheid als zeer troostrijk.

3

Justyna

Werkt sinds 2016, 3 uur in de week bij Hanneke in De Bilt.

Hanneke zorgzoeker

We zijn heel blij met haar! Justyna is vrolijk, werkt hard, en maakt tussendoor tijd om even met Goofy de hond te spelen. De kinderen oefenen hun Engels met haar. Al met al, we willen haar niet meer kwijt! Met mijn achteruitgaande zicht, is een goede en betrouwbare hulp onmisbaar! We zijn superblij dat we die met Justyna hebben gevonden! Dus van ons mag ze zeker in het zonnetje worden gezet!

Onze hulpen die de top 10 afmaken

Wanda

Werkt sinds 2016, 3 uur in de week bij Dorine in Kamerik.
4

Dorine zorgzoeker

Ze is altijd enorm betrokken is bij ons gezin, tijdens mijn ziekte maar ook daarna. Ze houdt niet alleen ons huis op orde, maar heeft ook een wezenlijk verschil gemaakt in de organisatie van ons gezinsleven en levensgenot!

Sarah

Werkt sinds 2018, 2,5 uur in de week bij Claudia in Hoofddorp.
5

Claudia zorgzoeker

Ze doet haar werk goed voor een jonge meid en ze het zonnetje in huis is als ze komt altijd gezellig en spontaan en beleefd. Ben haar bijna als dochter gaan zien. Echt een toppertje.

Inge

Werkt sinds 2018, 1,5 uur in de week bij Jessica in Breezand.
6

Jessica zorgzoeker

Ze maakt me altijd zo gelukkig als ze weer geweest is! Ik kom na een dag hard werken weer thuis in een heerlijk schoon huis! Op zo'n dag geniet ik extra van mijn gezin en kinderen omdat ik daar dan meer rust voor heb! Door Inge haar hulp kunnen wij als gezin genieten!

Miranda

Werkt sinds 2019, 3 uur in de week bij Magda in Geleen.
7

Magda zorgzoeker

Het voelt als "een klein wondertje" dat wij haar gevonden hebben! Voor ons beiden -70-gers-op dit moment aan het sukkelen met de gezondheid betekent het een hele opluchting dat wij ons in ieder geval geen zorgen meer hoeven maken om het schoon houden van het huis. Ze is als een "witte tornado" die op maandagmiddag door ons huis jaagt! We hopen dat zij nog héél lang bij ons blijft!!

Francisca

Werkt sinds 2014, 2 uur in de week bij Jaco in Vinkeveen.
8

Jaco zorgzoeker

Ze is simpelweg een topper! Francisca is inmiddels een deel van de familie geworden. Ze zorgt zelfs voor onze honden, ze neemt initiatief, heeft nooit problemen en is super zelfstandig. Als we ooit terug verhuizen naar Italië, nemen we haar gewoon mee!

Louisa

Werkt sinds 2014 jaar, 2 uur in de week bij Sanne in Groningen.
9

Sanne zorgzoeker

Ze is de aller aller beste! Ze is er altijd, ziet niets over het hoofd maar is bovenal een heel fijn en warm mens. Katjes erbij eten geven? Geen probleem! Bij het op vakantie gaan de koelkast vergeten leeg te halen? Louisa gaat even langs huis. Ze maakt niet schoon, maar verzorgt met ons het huis als ze er is. En met verjaardag, kerst of bijzonderheden staat er een bloemetje of een kaartje. Wat wil je nog meer?

Lidewijde

Werkt sinds 2014, 2 uur in de week bij Gé in Apeldoorn.
10

zorgzoeker

Zij heeft mij in de 6 jaar dat ze bij mij komt nog nooit in de steek gelaten;afwijkingen worden altijd keurig in overleg besproken; ze werkt heel zelfstandig en weet heel goed wat er gedaan moet worden;ik kan haar vertrouwen en ze is nooit te beroerd om iets extra's te doen. Ze is gezellig in de omgang en toont ook belangstelling.