Schimmel verwijderen?

Wanneer we buiten in het bos lopen genieten we er van, maar zodra we ze in ons huis vinden moeten we maken dat we ze kwijt raken. Juist ja, ik heb het over schimmels!

Een boswandeling in de herfst is voor velen extra bijzonder door de vele paddenstoelen die uit de grond zijn geschoten. Prachtige plaatjes en echte herfsttaferelen. Die mooie paddenstoelen behoren tot een groep schimmels. Schimmels die buiten zeer nuttig zijn voor het opruimen van plantaardig materiaal. Maar zodra de schimmels zich ook binnenshuis gaan vertonen wordt het echt tijd voor een grondige aanpak.

Schimmels zijn schadelijk voor de gezondheid. Buitenshuis is de concentratie schimmels erg laag, het is daarom niet schadelijk om buiten rond te lopen of om paddenstoelen te zoeken. Maar wanneer je binnenshuis last hebt van schimmels moet je wel oppassen met je gezondheid, de concentratie schimmels in je badkamer is namelijk vele malen hoger. En dat is slecht voor je gezondheid, zeker voor de gezondheid van zwangere vrouwen, jonge kinderen en oudere mensen met een verzwakte gezondheid.

Aanpakken dus die schimmels!

Schimmels houden van warme en vochtige ruimten, de badkamer is dus een perfecte plek voor de schimmel. Vaak zie je dan ook dat schimmels zich laten zien op voegen en kitnaden van badkamertegels. Met een doek en ammonia kun je al een heleboel verwijderen. Let wel op want niet alle oppervlakken kunnen tegen ammonia. Een doek met chloor, schoonmaakazijn of een schimmel vocht en weerplekken reiniger kunnen je ook helpen om schimmel in je badkamer aan te pakken.

Maar voorkomen is altijd beter dan genezen!

Dus zorg voor een goede ventilatie van je badkamer. Heb je een ventilatiesysteem? Zorg dan dat deze goed werkt. Heb je niet de luxe van een goed ventilatiesysteem? Zet dan een raam open na het badderen of douchen. En zorg ervoor dat de muren goed droog zijn en er geen plasjes water blijven liggen.

Dus pak die schimmels aan en zorg voor een schone en gezonde leefomgeving.

Hebben jullie tips om schimmels te voorkomen of te verwijderen? Deel ze dan met ons!

Ook interessant

Één gedachte over “Schimmel verwijderen?

  1. Leuk artikel, ik ben het helemaal met u eens. Voorkomen is beter dan genezen. Zorg dus dat je van te voren alvast alles in hebt gesproten en alles netjes weer schoonmaakt bijv na het douchen. Dit voorkomt dat je onnodig veel schimmels krijgt.

Comments are closed.