schimmel in de badkamer

5 x schimmel in de badkamer verwijderen

Hè bah schimmel in de badkamer! De badkamer is een van de vochtigste plekken in huis. Daarmee is het beslist één van de favoriete plekken voor de schimmel. Schimmel is verre van gezond en ziet er ook nog eens vies uit. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar wanneer je toch last hebt van schimmel in de badkamer kom je er met deze vijf tips zo vanaf.

1. Schimmel verwijderen met baking soda

Daar is ie weer… Baking soda, de must have voor in huis. Om schimmel in de badkamer te verwijderen kun je baking soda gebruiken in combinatie met water en azijn of enkel met water. Los een deel zuiveringszout op in een deel water of een deel zuiveringszout, een deel water en een deel azijn. Giet de oplossing in een plantenspuit en spuit het mengsel op de plekken waar de schimmel in de badkamer zich bevindt. Neem vervolgens een harde borstel en borstel de schimmel van het oppervlak. Neem het geheel af met een vochtige doek. Het resultaat; de schimmel is verdwenen.

2. Schimmel in de badkamer verwijderen met azijn

Witte azijn is ook een effectieve manier om een einde te maken aan schimmel in de badkamer. Het zuur in de azijn zorgt ervoor dat het onaantrekkelijk wordt voor de schimmel. Doe wat witte azijn in een plantenspuit en spray het onverdund op de schimmelvlekken in de badkamer. Laat het minimaal een uur intrekken. Neem het vervolgens af met een doek met heet water en maak het tot slot goed droog.

Tip: Je kunt azijn ook gebruiken om schimmelvlekken in de badkamer te voorkomen. Er is namelijk bekend dat azijn 82% van de schimmelsoorten doodt. Hierdoor is azijn een middel bij uitstek om schimmel in de badkamer te voorkomen. Spray oppervlakten waar schimmel snel verschijnt regelmatig in met azijn en je zult zien dat de schimmel wegblijft.

3. Schimmel in de badkamer verwijderen met ammonia

Ammonia is ook een effectief middel om schimmelvlekken in de badkamer te bestrijden. Je moet met dit middel echter wel opletten dat je het niet met chloor vermengt. Giet de ammonia onverdund in een plantenspuit en spray het op de schimmelplekken. Neem een harde borstel en schrob flink over de plekken waar de schimmel zich bevindt. Laat het een uur inwerken en neem de plekken vervolgens af met een natte doek. Zorg dat je de ruimte goed lucht, aangezien de geur van ammonia sterk en onaangenaam is.

4. Schimmelvlekken te lijf met bleekwateroplossing

Je kunt schimmelplekken in de badkamer ook te lijf gaan met een bleekwateroplossing. Met een mengverhouding van 25 ml in 1 liter water heb je een goede bleekwateroplossing om de schimmel te verwijderen. Doe de oplossing in de plantenspuit en spray hiermee op de schimmelplekken in de badkamer. Laat het enkele uren of beter nog een hele nacht intrekken en je zult zien dat de schimmelplekken verdwijnen. Let op: Er komen chloordampen vrij, zet dus een raam of deur open.

5. Tea tree-olie als oplossing voor schimmel in de badkamer

Een mooi natuurlijk middel om schimmelvlekken in de badkamer te bestrijden is tea tree-olie. Meng twee theelepels tea tree-olie met twee kopjes water en giet het in de plantenspuit. Spray het op de plekken waar de schimmel zit en laat het een uur inwerken. Neem een harde borstel en borstel de schimmelvlekken weg. Neem het oppervlak ten slotte af met een natte doek. En de schimmel is verdwenen

Tip: Waar je schimmel in de badkamer ook verwijdert, doe dit nooit zonder water. Doe je dit wel dan verspreid je hiermee grote schimmelsporen in de lucht. Zo houd je schimmel in de badkamer.

Met deze tips verwijder je schimmel in de badkamer zonder uren te hoeven boenen. Toch gaat het niet vanzelf. Onze professionele schoonmaaksters nemen deze en andere huishoudelijke taken graag van je over. Vraag vandaag nog een schoonmaakster aan en wij gaan voor je op zoek naar een betrouwbare schoonmaakster die voldoet aan jouw wensen en eisen.

Fijn, een schone badkamer!
Nog meer handige tips om jouw badkamer schoon te maken vind je hier.

 

Ook interessant

4 gedachtes over “5 x schimmel in de badkamer verwijderen

 1. voegen in de doucheruimte die geel zijn;

  barbecue reiniger gebruiken inspuiten en met een sponsje schoon vegen
  en je voegen zijn weer als nieuw
  ps wel handschoenen gebruiken

  1. Beste Tea,

   Heel erg bedankt voor deze tip!
   Het is er zeker een om te onthouden.

   Team Hulp in Huis

 2. Op zoek naar een leuke bijbaan als schoonmaakster? Niet veel banen geven zoveel voldoening als een zorgzame bijbaan als schoonmaakhulp. En je verdient ook nog eens lekker: tot wel € 13,50 per uur! Schrijf je direct gratis in op https://www.ikzoekeenzorgzamebijbaan.nl/ en wij gaan op zoek naar jouw nieuwe bijbaan bij jou in de buurt.

Comments are closed.