keuken reinigen

De keuken schoonmaken in 10 minuten, het kan!

Kom jij ook wel eens tijd tekort? Moet je kiezen wat je schoon wilt maken? Wil je per se een goed resultaat? Dan ben je bij het juiste blog aanbeland, want wij vertellen je hoe je in tien minuten de keuken kunt schoonmaken met glanzend resultaat. Lees snel verder voor onze niet te missen tips!

De keuken schoonmaken met wasverzachter

De tip voor mensen met weinig tijd die wel graag een schoon huis willen. Door oppervlakken waar nog wel eens vetvlekken verschijnen in te smeren met wasverzachter, zijn de vetvlekken de volgende keer sneller te verwijderen. Ideaal dus als je niet zoveel tijd hebt om uitgebreid vetvlekken te verwijderen. Vaak is drie minuten al voldoende om de keukenkastjes af te nemen. Heb je wel genoeg tijd, overweeg dan eens om zelf allesreiniger te maken om deze vervelende vlekken te verwijderen.

Wasverzachter is niet de enige manier om vetvlekken sneller te lijf te gaan. Vetvlekken verschijnen niet alleen aan de voorkant van kastjes en rond de kookplaat, ook de bovenkant van de keukenkastjes en op de afzuigkap zijn plekken waar zich erg snel vet ophoopt. Om dit snel schoon te maken, kun je krantenpapier neerleggen. Het vet krijgt op deze manier geen kans meer, omdat het krantenpapier alles aantrekt. Het papier vervang je een keer per maand, dus de bovenkant van keukenkastjes schoonmaken is op deze manier helemaal niet meer nodig. Krantenpapier verwisselen kost je slechts twee minuten!

De keuken reinigen: gootsteen snel schoonmaken

Jouw gootsteen moet glanzend schoon zijn, of je nu veel tijd hebt of juist niet. Een handige tip om te zorgen voor een glanzend schone gootsteen in slechts twee minuten is het gebruik van bleek. Met een scheutje bleek en een afwasborstel (niet dezelfde als voor de afwas uiteraard) kom je een heel eind. Even flink boenen met de afwasborstel en goed naspoelen met koud water is alles wat je hoeft te doen voor een mooie gootsteen.

Als je toch bezig bent met de gootsteen, kun je direct de afvoer even aanpakken. Spoel wat koffiedrab door de afvoer van de gootsteen, dat is namelijk een zachte ontstopper. De tijd die je hier aan kwijt bent? Slechts een minuut!

Schoonmaken in de keuken: de oven

Bij snel schoonmaken denk je niet aan de oven, want dat kost veel tijd. Of toch niet? Er is een handige schoonmaaktip om het schoonmaken van de oven supersnel te regelen. Je hebt er alleen maar een citroen, een ovenschaal en water voor nodig. Snijd de citroen in schijfjes en leg de schijfjes in een ovenschaal met een laagje water. Zet de gevulde ovenschaal vervolgens in de oven, zet de oven een paar uur aan op 180 graden en ga iets leuks doen tussendoor! De citroen zorgt dat de oven straks weer vetvrij is, je hoeft er niets voor te doen. Het kost je alleen een minuutje om de ovenschaal te vullen en in de oven te zetten.

Heb je bijgehouden hoeveel tijd je kwijt bent aan het de keuken schoonmaken met onze tips? Precies, het zijn slechts 9 minuten. Heb je nog een minuut over om te genieten van het resultaat! Wil je graag die ene minuut nog gebruiken voor een nog schonere keuken, download dan gratis ons e-book over het schoonmaken van de keuken. Afhankelijk van jouw internetsnelheid is dat binnen een minuut wel gepiept šŸ˜‰

Related Post

5 gedachtes over “De keuken schoonmaken in 10 minuten, het kan!

Geef een reactie