Lekkende kraan

Je kent het vast wel, de kraan van je wastafel, de badkuip of de douche lekt en je krijgt gele vlekken. Vieze gele vlekken waar je lastig weer vanaf komt. Niet echt een visitekaartje voor je badkamer. Zeker niet als je binnenkort logeetjes krijgt, die verwachten dat je huis spic en span op orde is!

De vlekken van een lekkende kraan verwijder je met deze tip heel makkelijk.
Wat heb je nodig:

  • Citroensap
  • Keukenpapier of toiletpapier
  • Eventueel zout en een oude tandenborstel
  • Water
  • Droge doek

Neem een prop keukenpapier en doordrenk deze met citroensap. Leg deze prop op de gele vlekken. Laat een poosje inweken en spoel goed af met koud water. Als je vlekken niet heel hardnekkig waren, zijn deze nu verwijderd. Je maakt het oppervlak dan droog met een droge doek.

Heb je toch nog last van vlekken? Maak dan een papje van zout en citroensap. Pak je oude tandenborstel en poets de vlekken dan weg met het papje en de borstel. Ook hierna goed afspoelen met koud water en nadrogen met een droge doek.

Wil je ook nog een mooi glanzend resultaat? Dan kun je het oppervlak inwrijven met karnemelk, even laten intrekken en vervolgens goed afspoelen.

Met deze tips heb je snel de vlekken van de lekkende kraan weggewerkt en kun je pronken met een glanzende badkamer! Laat die logeetjes maar komen!