Aardappelen in plakjes snijden

Ik vind het wel weer een keer tijd worden voor een tip met betrekking tot het eten koken! Dat moet immers dagelijks gebeuren. En waarschijnlijk kun je wel de nodige tips gebruiken om dat sneller en makkelijker te doen!

Ik geef je graag een goede tip!

Als ik aardappelen kook heb ik standaard een aantal aardappelen over. Op een of andere manier lukt het me maar niet om de juiste hoeveelheid aardappelen te schillen en te koken. Of we hebben gewoon een tic in huis dat we altijd de laatste paar aardappelen laten liggen, dat kan natuurlijk ook.

Ze hebben mij in ieder geval altijd geleerd dat het jammer is om de aardappelen weg te gooien. Die zijn namelijk ook wel goed om de volgende dag op te bakken.

Een hele makkelijke manier om de overgebleven aardappelen in plakjes te snijden, is het gebruik van een ei- of champignonsnijder. Je legt de (voorgekookte) aardappelen in deze snijder, drukt te snijder dicht en je hebt aardappelschijfjes. Het grootste voordeel: ze zijn allemaal even dik, en dus even snel goed gebakken!

Pas wel even op, als je aardappelen nog te hard zijn (dus niet voorgekookt) kan het zijn dat je ei- of champignonsnijder dit niet aan kan, de snijdraadjes kunnen scheef gaan staan of zelfs knappen. Voorkoken van de aardappelen is dus wel nodig!

Daarna nog even bakken en dan heb je van je restje aardappelen een heerlijke maaltijd gemaakt!

Eet smakelijk!