Aangebrande pan schoonmaken in een handomdraai

Aangebrande pan schoonmaken, 1 van de vervelendste klusjes van je dag? Niet meer met onze tips voor het schoonmaken van je aangebrande pan. Lees nu verder en verwijder voortaan die aangekoekte etensresten in een handomdraai.

Hoe krijg je een aangebrande pan schoon?

Een avondje lekker gekookt, maar nu zit je met je afwas. Het meeste is zo gedaan. Dan zie je die ene pan nog op het fornuis staan. Helemaal aangekoekt natuurlijk. Herkenbaar? Geen nood. Je aangekoekte pan schoonmaken kun je op 3 manieren doen:

1. Je kunt gemakkelijk de aangebrande pan reinigen met Biotex. Vul de aangekoekte pan met water en Biotex, laat dit koken. Dit laten afkoelen en uitschrobben.
2. Gebruik soda, waspoeder of afwasmiddel. De pan vullen met water en soda (of waspoeder of afwasmiddel) en dit even laten koken. Dit op een laag vuurtje los laten weken. Even uitschrobben en je pan is als nieuw.
3. Je kunt ook azijn gebruiken: dit even in laten trekken en het vuil weekt al binnen een paar minuten los. Dit kun je dan gemakkelijk uit de pan halen.

Onderkant pan schoonmaken

De onderkant van de pan kan na veel gebruik zwart uitslaan. Deze zwarte uitslag op de onderkant van je pan kun je schoonmaken met baking soda en een schuursponsje. Maak een papje van water en een lepel baking soda en doe dit op het schuursponsje. Boen hiermee de onderkant van de pan. Het is belangrijk dat je genoeg druk zet om het vuil te verwijderen, maar niet zo veel dat je de pan beschadigt.

 

Pan met antiaanbaklaag schoonmaken

Dan is er nog het fenomeen ‘antiaanbaklaag’: veel pannen hebben dit, wat het koken een stuk gemakkelijker maakt. Echter moet je dan wel opletten dat deze laag niet beschadigd raakt, anders wordt de pan weinig bruikbaar. Een pan afwassen met afwasmiddel beschadigt de antiaanbaklaag. Je kan zo’n pan dus beter schoonmaken met alleen heet water en een afwasborstel en dan drogen met keukenpapier. De vetlaag wordt zo verwijderd, maar de antiaanbaklaag blijft.

Wanneer het al zo ver is dat de antiaanbaklaag minder wordt, kun je een scheut keukenzout in de pan strooien en dit opwarmen. De pan afspoelen en de antiaanbaklaag is weer zo goed als hersteld! Je grillpan schoonmaken doe je op dezelfde manier!

Tijd besparen?

Met deze tips voor je aangekoekte pan schoonmaken bespaar je een hoop tijd. Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer tijd besparen? Neem dan een schoonmaakster in de hand. Zij neemt huishoudelijke taken zoals de schoonmaak, boodschappen doen ent de tuin onderhouden voor u over. Het is maar net wat uw wensen zijn! Onze schoonmaaksters zijn betrouwbaar en werken efficiënt. Schrijf je nu in en we gaan direct voor u op zoek naar de perfecte match, mét garantie.

Één gedachte over “Aangebrande pan schoonmaken in een handomdraai

  1. Pingback: Aangekoekte pan? Zo krijg je het schoon! - Ikzoekeenschoonmaakster.nl

Comments are closed.