Schroeiplekken en kaarsvet verwijderen: geen probleem!

 

Het is weer de tijd van het jaar hoor, gezelligheid zit in een klein hoekje, maar een ongelukje ook. Denk bijvoorbeeld maar aan de vele kaarsen die gebrand worden en de kerstboom met lampjes of misschien wel echte kaarsen erin. Vooral met de kerstdagen! Voor je het weet heb je last van vlekken van kaarsvet, druipende kaarsen of schroeiplekken in het tapijt. Gelukkig bestaan er ook eenvoudige oplossingen voor het kaarsvet verwijderen.

Kaarsvet dat ergens op is gedruppeld, kun je weg halen door (keuken)papier op de plek te leggen en hier met een strijkijzer overheen te gaan. Het kaarsvet smelt dan door de hitte en kan het papier opnemen.

Dan de druipende kaarsen: ongewenst gedruppel van kaarsen kan erg vervelend zijn. Druipende kaarsen zijn echter te voorkomen! Als je kaarsen voor gebruiken in zout water legt, gaan ze minder druipen. Ook kaarsen in de vriezer leggen helpt. Doe dit ongeveer 24 uur van te voren. Dan nog een tip om kaarsen langer te laten branden: strooi wat zout in de pit terwijl de kaars brandt.

Wat dan natuurlijk nog voor kan komen, is een schroeiplek in het tapijt. Dit kun je weg schuren met fijn schuurpapier. Hierna de plek stofzuigen en meestal is hierna niets meer van de schroeiplek te zien.

Zo zie je maar, zelfs de meest nare vlekken zijn vaak prima te verwijderen. Heb jij nog meer tips?

Één gedachte over “Schroeiplekken en kaarsvet verwijderen: geen probleem!

  1. Pingback: Makkelijk kaarsvet verwijderen - Ikzoekeenschoonmaakster.nl

Comments are closed.