Thee aanslag verwijderen, hoe doe je dat?

’s Avonds na het sporten plof ik het liefst op de bank met een heerlijke kop thee. Niets is op dat moment lekkerder dan een goede kop thee! Bovendien is thee een goede dorstlesser. Het nadeel is dat thee vaak thee aanslag op de glazen achterlaat, maar dit probleem is op te lossen!

Aanslag thee

Hoe meer thee ik drink, hoe vaker ik last heb van vieze aanslag in mijn theeglazen. Waar de glazen ooit een mooie glans hadden moet ik het steeds vaker met een bruine aanslag in theeglazen doen. Ook de binnenkant van mijn theepot is inmiddels voorzien van een laagje thee aanslag. Tijd voor een goede schoonmaak dus, maar hoe kun je het beste thee aanslag verwijderen? Natuurlijk heb ik dat even opgezocht en uitgetest. De thee aanslag is met gemak van theeglazen te verwijderen met onderstaande tips. De bruine aanslag in de theepot kun je het best laten zitten. Het schoonmaken van je theepot komt namelijk nooit ten goede aan de smaak van de thee. Je theepot dien je enkel en alleen om te spoelen met heet water. Wil je nou echt geen bruine aanslag in je theepot? Misschien is het dan verstandig om alleen water in de theepot te doen, pas als het water in je theeglas zit doe je er een theezakje bij.

Thee aanslag verwijderen

Voor het schoonmaken van je theeglazen en kopjes doe je het volgende:

  1. Laat de gootsteen vollopen met heet water;

  2. Gooi flink wat soda in het water;

  3. Leg je theeglazen en kopjes in het water en laat het een uur staan;

  4. Borstel nog even door de glazen om de aanslag weg te halen;

  5. Spoel de glazen goed af en droog ze af;

  6. Zet de glazen alvast weer klaar voor je volgende theemomentje.


Wil jij graag nog meer handige schoonmaaktips ontvangen? Download dan een van onze gratis e-books!

Één gedachte over “Thee aanslag verwijderen, hoe doe je dat?

  1. Het is raar, maar in mijn vorige Siemens afwasmachine had ik na het wassen schone bekers zonder aanslag. Nu met mijn nieuwe Hotpoint worden ze niey meer schoon. Ik gebruik hetzelfde afwasmiddel! Ra, ra…

Geef een reactie