Badkamer schoonmaken

 

Een vervelend klusje dat wel belangrijk is, is het schoonmaken van de douche. Als je dit regelmatig doet, scheelt dit veel in het onderhoud. Het grondig schoonmaken van de douche bestaat uit verschillende onderdelen: de douchecabine ontkalken, de douchecabine reinigen, het douchegordijn schoonmaken en de douchekop reinigen.

Natuurlijk zijn er meer onderdelen van de badkamer die goed gereinigd moeten worden, op goedeschoonmaaktips.nl vind je veel informatie over het schoonmaken van de douche en de rest van de badkamer.

Douchecabine ontkalken

Een slimme methode om de douchecabine te ontkalken, is tandpasta gebruiken. Smeer dit op de wanden, spoel het goed af en de glazen wand is weer schoon.

Douchecabine reinigen

De douchecabine wordt niet gereinigd met tandpasta. Hoe dit wel moet, is door een lege spuitfles te vullen met een mengsel van azijn en water. Hier een beetje zout bij doen en dan even in laten werken. Met deze spuitbus kan de douchecabine gemakkelijk ingesprayd worden. Hierna kan het geheel met een doek gedroogd worden, en de douche is weer schoon. De glazen wanden kunnen met glansspoelmiddel van de vaatwasser gereinigd worden.

Douchegordijn schoonmaken

Een douchegordijn wordt weer schoon door het in een bad van azijn en water te laten weken. Hierna moet het gordijn goed schoon geborsteld worden, laat het vervolgens drogen en voilà!

Douchekop reinigen

Wat niet vergeten moet worden bij het schoonmaken van de douche is de douchekop. Wanneer hier kalkaanslag op zit, moet deze eerst los gedraaid worden. Leg de kop dan een paar uur in een bak met wc-eend of ontkalkmiddel of in een oplossing van warm water en azijn. Hierna moet de kop goed gespoeld worden met warm water.

Als je deze onderdelen van de douche schoonmaken regelmatig uitvoert, zal de douche niet al te smerig worden en na elke schoonmaakbeurt weer blinken!

Kijk hier voor meer tips over het schoonmaken van de badkamer

Related Post

Één gedachte over “Badkamer schoonmaken

  1. Pingback: Douchecabine ontkalken - Ikzoekeenschoonmaakster.nl

Geef een reactie