Dit is hoe jij voortaan je bad moet schoonmaken

Je bad schoonmaken is onmisbaar voor een hygiënische badkamer. Lees hoe jij jouw type bad grondig kunt schoonmaken in de blog.

Bad schoonmaken met azijn

Wanneer het bad nog niet zo vies is, kun je hem eenvoudig schoonmaken met wat schoonmaakazijn en heet water. Azijn verwijdert de kalkrand in je bad en lost zeepresten op. Hoe maak je je bad schoon met azijn?

  1. Maak een sopje van lauwwarm water en een scheut schoonmaakazijn;
  2. Boen de badkuip schoon met een spons en het sopje;
  3. Laat het sopje een kwartier inwerken;
  4. Neem de badkuip af met een natte doek met azijn;
  5. Spoel alles goed na;
  6. Droog de badkuip schoon met een (microvezel)doek om kalkaanslag te voorkomen.

Hoe je hardnekkige vlekken moet behandelen, hangt een beetje af van het materiaal waarvan jouw badkuip is gemaakt.

Porseleinen bad schoonmaken

Heb jij een porseleinen badkuip? Dan werkt een beetje schuurpoeder erg goed voor het verwijderen van vlekken. Een bekend merk hiervan is bijvoorbeeld Vim. Strooi wat poeder op de plek en voeg een klein beetje water toe. Gebruik vervolgens een schuursponsje om de plek goed te schrobben. Spoel vervolgens de vlek weg met water.

Emaille bad schoonmaken

Is jouw badkuip gemaakt van geëmailleerd staal? Dan zou het kunnen helpen om shampoo op de vlek te smeren. Laat het enkele minuten intrekken en spoel het sop vervolgens weg met wat water.  Mocht dit niet werken, dan kun je een schoonmaakmiddel uit de winkel gebruiken voor hardnekkige vlekken. Elke badkamerreiniger of oppervlaktereiniger is goed voor deze klus.

Acryl bad schoonmaken

Een badkuip gemaakt van acryl dient vaker schoongemaakt te worden dan ieder andere badkuip. Eens per week is vaak voldoende. Je kunt de badkuip gewoon schoonmaken met vloeibaar afwasmiddel gecombineerd met een grote hoeveelheid heet water. Let er wel goed op dat je enkel zachte sponzen gebruikt voor het schoonmaken van jouw bad. Een schuurspons of schuurmiddel veroorzaken namelijk krassen in jouw badkuip.

Extra tips voor je badkuip schoonmaken

  •  Als een kraan blijft druppelen in de badkuip, ontstaan er gele vlekken. Deze kun je wegpoetsen met citroensap.
  • Olieresten die achterblijven in de badkuip zijn gemakkelijk weg te halen door deze in te smeren met tandpasta. Vervolgens dien je dit nog wel goed na te spoelen.
  • Iedere badkuip kan schoongemaakt worden door deze te behandelen met een vochtig doekje. Gebruik in plaats van water een beetje karnemelk.

Je badkuip schoonmaken kun je nu afstrepen van je takenlijstje. Nu de rest van de badkamer nog! Gelukkig hebben wij een heleboel handige tips voor je verzameld en in een e-book gebundeld. En wist jij dat je dit helemaal gratis kunt downloaden? Leer alle tips en tricks die jouw badkamers schoonmaken een stuk leuker en makkelijker maken!

De badkamer schoonmaken als een pro
Download het gratis e-book voor alle schoonmaaktips.