scheerschuim

6 dingen die jij niet wist over scheerschuim!

Scheerschuim kan voor veel meer dingen doorgaan dan enkel scheerschuim. Het product kan je namelijk helpen bij het verwijderen van vlekken in kleding en tapijt, je oven schoonmaken en het schoonmaken van spiegels. Het grootste voordeel is toch wel dat zowel mannen als vrouwen gebruik maken van scheerschuim. Zo kunnen zowel schoonmakers als schoonmaaksters gebruik maken van deze tips!

Vlekken

Scheerschuim lost alles op! Van rode wijn- tot aardbeivlekken of geknoei op de vloerbedekking. Bij wijn- en aardbeivlekken is het belangrijk om het scheerschuim op de vlek te spuiten en dit zo te laten intrekken. Wrijf het schuim dus niet in! Daarna kun je de kledingstukken nog even wassen en alle vlekken zijn verdwenen.
Bij vlekken op het tapijt is het juist wel de bedoeling dat je het scheerschuim goed inwrijft. Daarna kun je de resten verwijderen met heet water en een stoffen handdoek.

Oven

Wist je dat je de oven binnen een half uur schoon kunt hebben met behulp van scheerschuim? En wist je dat je de oven dan schoon hebt, zonder urenlang te moeten boenen en gevaar voor giftige dampen? Om dit te kunnen bereiken, spuit je het scheerschuim op de bakplaat. Zorg er voor dat de hele bakplaat goed bedekt is in het schuim. Doe de ovendeur dicht en zet de oven een halfuurtje op 50 graden. Na dit halve uurtje hoef je enkel de bakplaat en de oven af te vegen. Jouw oven is weer blinkend schoon!

Spiegels

Scheerschuim is een wondermiddel wanneer je niet wilt dat jouw spiegels beslaan tijdens het douchen of badderen. Het enige wat je hoeft te doen, is de spiegel in te wrijven met een dot scheerschuim. Wanneer je vervolgens de spiegel schoonmaakt met een droge doek, zal jouw spiegel niet meer beslaan tijdens het douchen!

Kalk

Scheerschuim is ook erg effectief bij het verwijderen van kalk op jouw kranen. Doe wat scheerschuim op de kraan en wrijf dit goed in met een doek. Meer hoef je niet te doen. Alle kalk zal verdwenen zijn en de kraan zal weer glimmen als nieuw.

Haarborstel

Een borstel is iets wat heel gauw stoffig wordt. Van roos tot afgebroken haren en restjes haarlak. Het blijft allemaal in jouw borstel achter. Daarom is het belangrijk om borstels regelmatig schoon te maken. Haal allereerst alle haren uit de borstel en gooi die weg.
Nu kun je de borstel inspuiten met scheerschuim. Laat dit een paar minuten intrekken. Spoel de borstel af onder de kraan en je zult zien dat alle stofresten zijn verdwenen.

Verf

Terpentine is helemaal niet meer nodig als je scheerschuim in huis hebt. Scheerschuim is namelijk net zo effectief als terpentine. Je hoeft enkel wat scheerschuim op je handen te spuiten. Was vervolgens je handen goed onder de kraan. Je zult merken dat alle verf is verdwenen.

Scheerschuim is dus super handig! Dit soort schoonmaak weetjes zijn natuurlijk super handig en kunnen je flink wat tijd besparen. Wat je nog meer tijd kan besparen, is het schoonmaakwerk uit handen geven aan een echte professional. Wij gaan graag voor jou op zoek naar een schoonmaakster bij jou uit de buurt die aan jouw wensen voldoet. Het enige wat jij hoeft te doen, is jouw wensen en eisen doorgeven. 

5 gedachtes over “6 dingen die jij niet wist over scheerschuim!

  1. Heerlijke tips. Ga het zeker proberen in de oven, dat is altijd zo’n ellende om schoon te maken. Ook wel een idee om vlekken in het tapijt te reinigen. Ben benieuwd, ik ga ermee aan de slag!

  2. Leuke tips! Ik gebruikte voorheen scheerschuim, maar ik ben overgestapt naar een Proraso scheergel die gewoon betere resultaten levert. Ik had nog wat scheerscuim over die ik nu kan gebruiken om kalk te verwijderen.

    1. Aleen mag het scheerschuim geen mentol bevatten, omdat er dan witte vlekken ontstaan in tapijten of kleding.

Comments are closed.