diy toiletreiniger

Zelf toiletreiniger maken

Wist jij dat je zelf reinigers voor allerlei huishoudelijke taken kunt maken en dat dit helemaal niet ingewikkeld of duur is? In dit blog leren we jou hoe jij zelf toiletreiniger kunt maken. Zelf toiletreiniger maken doe je in een paar stappen, dus lees snel verder!

Zelf toiletreiniger maken

Voor zelfgemaakte toiletreiniger heb je de volgende ingrediënten nodig:

    • Een kopje baking soda;
    • Een kopje groene zeep;
    • Een kopje gedestilleerd water;
    • Een borrelglaasje azijn;
    • Etherische olie naar keuze.

In de meeste huishoudens staan deze ingrediënten al wel in de voorraadkast, maar waarschijnlijk niet om het toilet mee schoon te maken. Om er toiletreiniger van te maken, meng je de ingrediënten in een emmer. Dit mengsel gaat flink schuimen, dus wees niet te fanatiek met de hoeveelheden! Als het schuimen voorbij is, voeg je een paar druppels etherische olie toe om een frisse geur te creëren. Nu is jouw diy toiletreiniger klaar en kun je het in een fles gieten.

Ben je op zoek naar een snelle variant? Om het toilet snel te reinigen strooi je een schepje baking soda in het toilet. Hier giet je vervolgens een kopje azijn op. Zodra het schuim is weggetrokken, boen je na met de toiletborstel en maak je die schoon zoals je met reguliere toiletreiniger ook zou doen.

De voordelen van diy toiletreiniger

Zelf schoonmaakmiddel maken, heeft veel voordelen voor jou en jouw omgeving. Zo is diy schoonmaakmiddel in verhouding goedkoper dan schoonmaakartikelen uit de supermarkt. Daarnaast bepaal je helemaal zelf wat de ingrediënten zijn. In reguliere toiletreinigers zitten vaak vreemde toevoegingen, dit heb je met zelfgemaakt schoonmaakmiddel natuurlijk niet. Ten slotte kun je kiezen welke geur je wil, terwijl in de supermarkt de keuze beperkt is.

Zelf schoonmaakmiddel maken

Toiletreiniger is niet het enige schoonmaakmiddel dat je zelf kunt maken. De meeste schoonmaakmiddelen maak je gemakkelijk met spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt staan. Dure chemische schoonmaakmiddelen zorgen voor corrosie en zijn slecht voor het milieu. Lees daarom ook eens de verschillende blogs over schoonmaken met natuurlijke, zelfgemaakte schoonmaakmiddelen:

Vond je deze diy schoonmaaktip handig? Wij hopen het! Naast de schoonmaaktips uit de blogs hebben we nog meer cadeautjes voor je. Zo kun je nu gratis ons e-book over het schoonmaken van de badkamer downloaden. Kun je direct jouw zelfgemaakte toiletreiniger testen!

Ook interessant