Het einde van de beslagen spiegel

Een beslagen spiegel in de badkamer, hoe irritant is dat in de ochtend als je je snel snel moet klaarmaken. Met deze tips voorkom je een beslagen spiegel!

Als ik na meerdere keren ‘snoozen’ mezelf eindelijk uit bed weet te hijsen begint het drama. Douchen, haren föhnen, opmaken, aankleden, ontbijten en hup naar het werk. Snel snel snel!

Onder de douche merk ik dat de tijd sneller gaat dan gehoopt. Snel wassen, de conditioner sla ik maar een keer over en ik kan het droogmaken van de douche ook wel voor een keer overslaan – zo snel krijg ik toch geen kalkaanslag?

Maar dan werkt de spiegel me weer eens tegen, had ik daar maar aan gedacht. Totaal beslagen en ik zie niets meer. Nog meer tijd kwijt, want moet er eerst voor zorgen dat die spiegel niet meer beslagen is. Ik begin mezelf steeds meer af te vragen of ik wel op tijd op mijn werk aan zal komen. Had ik nou maar…. niet gesnoozed, m’n wekker eerder gezet, gisteravond gedouched… Óf… de douchespiegel ingesmeerd met shampoo. Dan wist ik in ieder geval zeker dat die spiegel niet zou beslaan en dan kon ik direct mijn haren föhnen en mezelf opmaken.

 

 

Dé tip tegen beslagen spiegels is namelijk het insmeren van de spiegel met shampoo. Na het insmeren wrijf je de shampoo weer van de spiegel af met een schone, zachte doek. Zo heb je in ieder geval altijd een onbeslagen spiegel en hoef je niet extra te balen als je weer eens wat langer in je bed bent blijven liggen.