9 tips voor een stinkend doucheputje schoonmaken

Als je staat te douchen en je opeens met je voeten in een laag water staat, dan weet je hoe laat het is. Tijd om het doucheputje schoon te maken! Alle haren en zeepresten zorgen voor een slechte doorstroming van het water en een stinkend doucheputje. Misschien wel 1 van de meest vieze klusjes uit het huishouden… Maar niet met onze tips!

Tip 1: Gebruik ijzerdraad om het doucheputje schoon te maken

De verstopping wordt vaak veroorzaakt door samengeklonterde haren en zeepresten. Die moet je verwijderen. Vaak is je doucheputje te klein om goed met je handen schoon te kunnen maken. Gebruik dan een stuk ijzerdraad, een klerenhanger of eventueel een lange satéprikker. Goedkoper dan een ontstoppingsveer, en ideaal om het doucheputje leeg te hengelen.

Tip 2: Doucheputje schoonmaken met schoonmaakhandschoenen

De drab die je tevoorschijn kan halen uit je doucheputje kan echt superranzig zijn. Alle zeepresten en haren zijn samengeklonterd en kunnen erg stinken. Dat raak je liever niet met blote handen aan! Als je schoonmaakhandschoenen draagt, zul je merken dat je badkamer schoonmaken opeens een stuk minder erg is.

Tip 3: Gebruik kokend water

Breng 1-2 liter water aan de kook en giet het door het doucheputje. Dit lost vettige zeepresten op en spoelt deze weg. Doe dit voor het gebruiken van andere behandelingen voor het schoonmaken van je doucheputje: kokend water gieten scheelt werk.

Tip 4: Doucheputje schoonmaken met soda

Soms lukt het niet om je doucheputje zelf leeg te halen en moet je aan de slag met ontstoppingsmiddel. Dit kan je kopen, maar ook gemakkelijk, goedkoop en milieuvriendelijk zelf maken. Meng 50 gram baking soda met 80 milliliter azijn in een bakje en giet het bruisende mengsel gelijk in het doucheputje. Laat het een uur inwerken en spoel daarna nog goed na met warm water uit de douche. Chemische ontstoppingsmiddelen zijn schadelijk voor je leidingen en het milieu, dus gebruik dit echt alleen als niks anders werkt.

Tip 5: Ontstopper gebruiken

Als de verstopping te hardnekkig is en andere methodes niet werken kan je de goede oude ontstopper van stal halen. Maak je putje open, zet de ontstopper stevig op het doucheputje en maak 10 pompende bewegingen met de ontstopper. Check of de verstopping weg is door water door te laten stromen. Herhaal indien nodig.

Tip 6: Stinkend doucheputje? Gebruik koffieprut

De opeenhoping van zeepresten en haren in de vochtige omgeving van je doucheputje is een ideale broedplaats voor bacteriën en schimmels. Dit kan zorgen voor een stinkend doucheputje. Zet een pot koffie en spoel de koffieprut door het doucheputje. Dit ontvet je afvoer en neemt vieze luchtjes op.

Tip 7: Rioollucht doucheputje verwijderen

Als er een rioollucht uit je doucheputje komt, kan het zijn dat er niet genoeg water in het reservoir zit, waardoor je afvoer direct verbonden staat met het riool. Spoel dus na het schoonmaken van je doucheputje je afvoer goed door met water. Blijft de rioollucht hangen? Dan kan het zijn dat er iets mis is met je leidingen. Neem contact op met een loodgieter.

Tip 8: Voorkomen is beter dan genezen

Hoe langer je wacht met het schoonmaken van je doucheputje, hoe viezer het wordt. Stel het niet uit, maar voorkom dat het zo vies wordt. Probeer na elke douchebeurt je haren van het rooster te plukken. Ontdoe je doucheputje eens in de 2 weken van alle haren en zeepresten.

Tip 9: Laat je doucheputje schoonmaken door een schoonmaakster

Dit vieze klusje kan je ook uit handen laten nemen door een expert. Een schoonmaakster kan niet alleen je doucheputje schoonmaken, maar ook vele andere huishoudelijke taken. Zo hou jij meer tijd over voor andere dingen. Wij zoeken een schoonmaakster voor je die voldoet aan al jouw wensen en eisen en je krijgt er een jaar garantie bovenop! Schrijf je nu in en wij gaan direct een schoonmaakster voor u zoeken!

Een fris en schoon huis
Neem ook een schoonmaakster in huis en geniet van meer vrije tijd.

Één gedachte over “9 tips voor een stinkend doucheputje schoonmaken

Comments are closed.