Badkamer schoonmaken? Deze trucjes kende je nog niet!

Badkamer schoonmaken: deze trucjes kende je nog niet!

Na het lezen van onze badkamerreeks kun jij als de beste de badkamer schoonmaken. Tijd om er een schepje bovenop te doen! Deze handige schoonmaaktips zou iedereen moeten kennen. En het mooiste? In deze blog gebruiken we alleen milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Tip 1: Wc schoonmaken

Er zijn maar weinig mensen die de wc schoonmaken een leuk klusje vinden. Gelukkig is het met het volgende trucje heel snel klaar. Het enige wat je nodig hebt is een kopje azijn en een kopje zuiveringszout (baking soda). Deze milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn namelijk super effectief. Strooi het zuiveringszout in het toilet en giet de azijn eroverheen. Laat dit 10 minuten inwerken en gebruik vervolgens de borstel om het geheel stralend schoon te krijgen. Zo wordt de wc schoonmaken wel heel makkelijk.

Tip 2: Douchekop schoonmaken

Een belangrijk onderdeel van de badkamer schoonmaken is de douche. We spenderen er veel tijd, dus het is logisch dat we regelmatig de douchekop schoonmaken. De opbouw van zeepresten kun je makkelijk verwijderen door een plastic zakje te vullen met wat azijn. Knoop het zakje om de douchekop en laat dit een nachtje inwerken. De volgende ochtend zijn de zeepresten verdwenen. Geen eindeloze schrobsessies meer bij de douchekop schoonmaken!

Tip 3: Streeploze kranen

Heb jij ook zo’n last van strepen op je kranen? Het geheim is…babyolie! Doe wat babyolie op een doekje, wrijf dit op het oppervlak en je kranen zullen glanzen als nooit tevoren. Een mooie toevoeging aan je routine tijdens het badkamer schoonmaken.

Tip 4: Zeepresten verwijderen

Om zeepresten te verwijderen hoef je heus geen chemische troep te gebruiken. De volgende milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen werken net zo goed. Snijd een grapefruit en doe wat zout op het snijvlak. Zo kun je de zeepresten makkelijk wegpoetsen en het ruikt ook nog eens heerlijk.

Tip 5: Spiegel schoonmaken

Het is een ergernis van velen tijdens het badkamer schoonmaken: een spiegel die maar niet wil stralen. Gelukkig is de spiegel schoonmaken met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen makkelijker dan je zou denken. Het enige wat je nodig hebt is een pot zwarte thee. Zet de thee en doe flink wat op een zachte doek. Het looizuur in de thee zal de spiegel schoonmaken en viezigheid verwijderen. Wrijf vervolgens nog even droog met papier voor een streeploos en stralend resultaat.

De badkamer schoonmaken wordt met deze tips heel makkelijk. Kende je deze tips met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen al? En heb je misschien nog aanvullingen? Laat het ons weten!

BlogE-bookDeBadkamer

Ook interessant

Één gedachte over “Badkamer schoonmaken: deze trucjes kende je nog niet!

Comments are closed.