snel badkamer schoonmaken

Badkamer schoonmaken: een snel stappenplan

De badkamer schoonmaken is een belangrijk deel van het huishouden. Wij hebben een uitgebreid stappenplan gemaakt voor het grondig schoonmaken van je badkamer.

Beste schoonmaakmiddel badkamer

Voordat je begint met de badkamer schoonmaken, moet je je bewapenen met de beste schoonmaakmiddelen. Wij weten daar alles van! We gebruiken soms allesreiniger of andere gespecialiseerde middelen, maar grijpen vaker naar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Met de volgende schoonmaakmiddelen is je badkamer schoonmaken niet alleen heel makkelijk, maar ook nog eens heel goed voor het milieu.

Badkamer schoonmaken met baking soda

Baking soda is een veelgebruikt middel in het huishouden. In combinatie met azijn maakt het een milieuvriendelijke ontstopper. Ook is het ideaal voor geuren neutraliseren en op een natte spons als schuurmiddel. Laat je badkamer blinken met baking soda!

Badkamer schoonmaken met azijn

Je zal ons het vaakst horen praten over de badkamer schoonmaken met azijn. Azijn is de beste natuurlijke ontkalker die er is en dat is ideaal voor in de badkamer, waar kalkresten uit het water overal op te vinden zijn. Vul een sprayfles met schoonmaakazijn en water en je hebt zo je badkamer ontkalkt!

Badkamer schoonmaken met groene zeep

Als je geen azijn bij de hand hebt, dan kun je ook gemakkelijk je badkamer schoonmaken met groene zeep. Dat werkt ook als een goede ontkalker, zeker als je het mengt met baking soda. Door één deel groene zeep met vier delen baking soda te mengen, maak je een mengsel waarmee je je douchecabine en bad snel kunt ontkalken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

Staan alle schoonmaakmiddelen klaar? Dan is het tijd voor het schoonmaken van de badkamer!

Stap 1. Wc schoonmaken met baking soda en azijn

Er zijn maar weinig mensen die de wc schoonmaken een leuk klusje vinden. Gelukkig is het met het volgende trucje heel snel klaar. Het enige wat je nodig hebt, is een kopje azijn en een kopje baking soda. Deze milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn namelijk super effectief. Strooi de baking soda in het toilet en giet de azijn eroverheen. Laat dit 10 minuten inwerken en gebruik vervolgens de borstel om het geheel stralend schoon te krijgen. Zo wordt de wc schoonmaken wel heel makkelijk.

Stap 2. Douche schoonmaken

Een belangrijk onderdeel van de badkamer schoonmaken is de douche. Dat doe je in 3 simpele stappen:

  1. De douchekop schoonmaken. De opbouw van zeepresten en kalk kun je makkelijk verwijderen door een plastic zakje te vullen met wat azijn. Knoop het zakje om de douchekop en laat dit een nachtje inwerken. De volgende ochtend zijn de zeep- en kalkresten verdwenen!
  2. Het douchegordijn wassen. Dat kan gewoon in de wasmachine op 40 graden. Als je een vaatwastablet bij de trommel in gooit, dan zul je zien dat ook de kalk verdwijnt!
  3. De douchecabine schoonmaken. Een glazen douchewand schoonmaken doe je met een sprayfles met schoonmaakazijn en een microvezeldoek. Douchetegels schoonmaken pak je anders aan: daar lees je verderop meer over.

Stap 3. Bad schoonmaken

Je bad schoonmaken is helemaal niet moeilijk. Heb je gele vlekken in je bad door een druppelende kraan? Deze gele vlekken kun je verwijderen met citroensap. Spoel daarna wel even na met koud water.

Een bad kan over de tijd een beetje vettig worden. Je badkuip schoonmaken doe je gemakkelijk met afwasmiddel: dat werkt immers ontvettend. Je zult zien dat als je met een doekje en afwasmiddel door je badkuip gaat, het vetlaagje verdwenen is!

Tot slot is het verstandig om eens in de zoveel tijd je bad schoon te maken met azijn. Zo ontkalk je de badkuip. Vul een plantenspuit met warme azijn, spuit je badkuip in, laat dit een kwartier inwerken en ga vervolgens met een natte doek met azijn door je badkuip heen. Zorg dat je je badkuip goed naspoelt met water en goed droogmaakt met een droge doek.

Stap 4. Voegen badkamer schoonmaken

De muren of vloeren in veel badkamers zijn betegeld. Er komt veel vuil op de tegels en uiteindelijk ook tussen de voegen. Het is dus belangrijk om zo nu en dan de voegen in de badkamer schoon te maken. Onze tip: maak eerst de voegen schoon en dan pas de tegels, anders krijg je al het vuil van je voegen op je schone tegels!

Hoe je de voegen schoon moet maken is afhankelijk van de kleur voegen die je in je badkamer hebt. Zijn ze wit? Dan is het het meest effectief om ze schoon te borstelen met een oude tandenborstel en verdund bleekmiddel. Als je zwarte voegen hebt, kun je deze het beste behandelen met azijn en een oude tandenborstel. Wel een grote klus, maar dan heb je uiteindelijk ook een mooi resultaat!

Stap 5. Badkamer tegels schoonmaken

De muren of vloeren in veel badkamers zijn betegeld. Deze tegels komen vaak in contact met water waardoor er gemakkelijk kalkresten op achterblijven. Dit is hoe je je tegels schoonmaakt:

  1. Vul een lege spuitfles met schoonmaakazijn en spray de gehele wand in. Laat de schoonmaakazijn 15 tot 20 minuten intrekken.
  2. Na 15-20 minuten kun je de tegels reinigen door te boenen met de zachte kant van een schuursponsje.
  3. Spoel de tegels goed na met warm water.

Als jouw tegels niet zo heel smerig waren, heb je ze nu goed schoongemaakt. Maar mochten er toch nog vieze vlekken zichtbaar zijn, of wil je jouw tegels een grote schoonmaakbeurt geven? Download dan ons e-book met schoonmaaktips in de badkamer. Hier vind je een uitgebreid stappenplan voor een grote schoonmaakbeurt.

De badkamer schoonmaken: hoe pak ik het aan?
Lees nu de ultieme badkamer schoonmaken-gids

Stap 6. Badkamer spiegel schoonmaken

Het is een ergernis van velen tijdens het badkamer schoonmaken: een spiegel die maar niet wil stralen. Gelukkig is de spiegel schoonmaken met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen makkelijker dan denkt. Het enige wat je nodig hebt, is een pot zwarte thee. Zet de thee en doe flink wat op een zachte doek. Het looizuur in de thee zal de spiegel schoonmaken en viezigheid verwijderen. Wrijf vervolgens nog even droog met papier voor een streeploos en stralend resultaat.

Stap 7. Wastafel schoonmaken

Na de spiegel kun je de wastafel schoonmaken. Dat doe je in 3 stappen:

  1. Maak je de wastafel goed schoon met een doekje met allesreiniger. Hiermee zul je de meeste vlekken al wegkrijgen.
  2. Spray vervolgens de wastafel in met warme azijn of andere ontkalker. Zo kun je de kalkresten, die ongetwijfeld in je wastafel aanwezig zijn, makkelijk verwijderen.
  3. Tot slot is het putje van de wastafel vaak een ware bron van bacteriën. Gelukkig is er een makkelijke manier om ook dit schoon te maken. Hiervoor moet je een doekje helemaal nat maken met azijn. Dit doekje leg je een tijdje (een kwartiertje, half uurtje) op het putje. Als je hem er vervolgens weer afhaalt, hoef je alleen nog even na te spoelen met wat water. Je wastafel is weer schoon!

Stap 8. Streeploze kranen

Heb jij ook zo’n last van strepen op je kranen? Zowel je douchekraan als wastafelkraan kun je gemakkelijk schoonmaken met babyolie. Doe wat babyolie op een doekje, wrijf dit op het oppervlak en je kranen zullen glanzen als nooit tevoren. Een mooie toevoeging aan je routine tijdens het badkamer schoonmaken.

Tip: zeepresten verwijderen

Nog hardnekkige zeepresten in je badkamer? Om zeepresten te verwijderen hoef je heus geen chemische troep te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan een milieuvriendelijk alternatief: grapefruit en zout. Snijd een grapefruit en doe wat zout op het snijvlak. Zo kun je de zeepresten makkelijk wegpoetsen en het ruikt ook nog eens heerlijk.

De badkamer schoonmaken is een enorme klus en heel tijdrovend. Bespaar jezelf de moeite en schakel een schoonmaakster in. Zij weet precies hoe zij jouw hele huis stralend schoonmaakt. Wij vinden voor jou snel een betrouwbare schoonmaakster die voldoet aan jouw wensen en eisen. Schrijf je nu in, dan gaan wij direct voor je op zoek.

Een fris en schoon huis
Neem ook een schoonmaakster in huis en geniet van meer vrije tijd.

Één gedachte over “Badkamer schoonmaken: een snel stappenplan

Comments are closed.