frituurpan schoonmaken

Schoonmaaktips

Sommige schoonmaakkarweitjes zijn nooit leuk om te doen, daar heb ik zelfs een hekel aan. Ik heb echt geen probleem met poetsen, stofzuigen of ramen zemen, maar er bestaan klusjes die lastig zijn of veel werk kosten, en daar kan ik echt tegenop zien. Ik vind het dan ook leuk om op internet te zoeken naar tips om deze klusjes wat makkelijker te maken, en vaak werken deze tips ook echt wel! Daarom heb ik de beste tips voor jullie op een rijtje gezet.

1. Magnetron schoonmaken

Een magnetron kan van binnen heel vettig worden, en zie dat maar eens schoon te krijgen! Onlangs vond ik op internet de tip om citroenpartjes en water in een stenen kom te doen, deze in de magnetron te zetten en de magnetron 5 minuten op de hoogste stand te laten draaien. Als je vervolgens met een doekje door je magnetron gaat zul je zien dat al het vuil is losgeweekt! Een ideale tip, als je het mij vraagt.

2. Frituurpan schoonmaken

Ik vind het heerlijk om op zijn tijd de frituurpan aan te zetten en een lekker vette hap te eten. Helaas moet de pan ook schoongemaakt worden, en dat vind ik echt een rotklus. Onlangs vond ik op internet de volgende tip. Als je het frituurvet uit de pan hebt gehaald, kun je de pan vullen met water tot deze maximaal vol zit. Vervolgens doe je er een vaatwastablet in en zet je de frituurpan aan op 110°C. Let er wel op dat de pan niet overkookt! Zodra het water kookt, zet je de pan uit en laat je het water afkoelen. Ten slotte gooi je het water weg en ga je met een schuursponsje door de pan heen. Je zult zien dat het vet direct loslaat!

3. Bloedvlekken in kleding

Mijn neefje kwam laatst bij mij met een bloedneus. Zijn witte T-shirt zat helemaal onder. Bloedvlekken zijn lastig te verwijderen, maar op internet las ik dat het slim is om de vlek met melk te behandelen: dat werkt! Je zult zien dat de vlek weggaat als je deze lang genoeg met melk behandeld. Daarna moet je het kledingstuk nog wel even wassen, melk laat een onaangenaam geurtje achter.

4. Een kleine tip voor het bedden opmaken

Bedden opmaken is niet moeilijk, maar zelf ben ik niet zo groot en heb ik vaak ruzie met ons grote tweepersoons dekbed. Deze is een stuk langer dan ikzelf, waardoor ik ‘m vaak niet mooi in zijn hoes krijg. Laatst las ik op internet de volgende, eenvoudige tip: ga bovenaan de trap staan als je je dekbedhoes vervangt. Zo kun je je dekbed toch mooi uitwapperen, ook al ben je niet zo groot. Het is eigenlijk heel simpel, maar je moet er maar net even aan denken.

5. Toetsenbord schoonmaken

Het is heel belangrijk dat je je computertoetsenbord regelmatig schoonmaakt. Daar gaan namelijk nog meer bacteriën opzitten dan op een wc-bril! Omdat het een rotklusje is om iedere toets afzonderlijk schoon te maken, heb ik de ideale tip voor je gevonden (deze gaat alleen op voor een ‘los’ toetsenbord, en niet voor het toetsenbord van bijvoorbeeld een laptop!). Wip de toetsen met een kleine schroevendraaier één voor één uit het toetsenbord en doe ze in een waszakje. Het is slim om van te voren even een schetsje te maken, zodat je achteraf weet waar je de toetsen moet terugplaatsen. Het zakje met toetsjes doe je bij je gewone was in de wasmachine. Ondertussen ga je met een stofzuiger over het lege toetsenbord heen: zo zorg je ervoor dat er geen stof meer in je toetsenbord zit. Als de toetsen uit de was komen, kun je ze heel makkelijk terugplaatsen. Je toetsenbord is weer als nieuw!

Deze tips werken voor mij heel goed. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, maken jullie hier nou ook vaak gebruik van? Of hebben jullie zelf nog goede tips, of juist een karweitje waar jullie wel tips voor zouden willen krijgen? Ik hoor het graag!

Related Post

Geef een reactie