Schoonmaken met ammonia

Ondanks dat ammonia giftig is, is het wel een razend handig schoonmaakmiddel. Er zijn bijna oneindig veel mogelijkheden voor schoonmaken met ammonia. Zelf gebruik ik het regelmatig om de ramen mee schoon te maken, maar je kunt er nog veel meer mee heb ik ontdekt!

Veel opties voor schoonmaken met ammonia

Er zijn veel verschillende schoonmaakklusjes waarbij je ammonia kunt gebruiken. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet:

  1. Ammonia is ideaal voor het schoonmaken van de oven;
  2. Vette pannen en ovenschalen kun je schoonmaken met ammonia, door het in een vuilniszak met ammonia doen en dit een nacht te laten staan. De damp lost het vuil dan op en de volgende dag is het vuil heel eenvoudig te verwijderen;
  3. Ammonia is een goede ontvetter als je bijvoorbeeld een oppervlak wilt schilderen;
  4. Ammonia is een handig middel om vieze vlekken of lijmresten uit je tapijt te krijgen;
  5. Zilveren munten en de gootsteen gaan weer stralen door ammonia.

Pas op met ammonia

Zoals je leest, is ammonia een veelzijdig en handig schoonmaakmiddel. Je moet er echter wel voorzichtig mee zijn. De dampen die vrij komen zijn giftig en kunnen invloed hebben op jouw gezondheid. Zorg altijd voor een goede ventilatie als je ammonia gebruikt en doe de dop van de fles er gelijk weer op. Als je een emmer water vult en hier ammonia bij doet, doe dan éérst het water in de emmer en dan pas de ammonia, in verband met de giftige dampen. Je hoeft ook nooit veel ammonia te gebruiken; één of een paar druppels is al genoeg. Het klinkt allemaal best eng en gevaarlijk, maar als je onze tips gebruikt, gaat jou niets mis met ammonia.

Dat zijn een paar handige tips toch? Misschien ben je zelf aan de slag gegaan, maar het kan ook zijn dat je daar simpelweg de  tijd voor hebt. In dat geval is een huishoudelijke hulp wellicht een goede oplossing. Maar waar vind je een betrouwbare hulp die voldoet aan jouw wensen? Die zoeken wij!  Schrijf je vandaag nog in, dan gaan wij direct voor je op zoek naar een huishoudelijke hulp bij jou in de buurt!

Één gedachte over “Schoonmaken met ammonia

Comments are closed.