schoonmaken met huisdieren

Schoonmaken met huisdieren

Ikzelf heb geen huisdieren en de klanten waar ik gewoonlijk werk hebben ook geen dieren die ze in huis houden. Nu heb ik laatst voor het eerst gewerkt bij een nieuwe klant, en deze vrouw vroeg me of ik wel diervriendelijke schoonmaakmiddelen had: zij houdt 2 katten in huis. Ik had daar nooit zo over nagedacht, maar het is natuurlijk wel zo dat katten nog wel eens hun pootjes aflikken waarmee ze net over een schone vloer hebben gelopen. Dan moeten ze geen giftig schoonmaakmiddel binnenkrijgen. Ik besloot meteen wat research op internet te doen naar diervriendelijke schoonmaakmiddelen.

Gelukkig bleek al snel dat de meeste ‘gewone’ schoonmaakmiddelen geen kwaad kunnen bij huisdieren. Ik gebruik nooit schoonmaakmiddelen met chloor (dat is kwalijk voor veel oppervlakten!), en dat is het grootste kwaad voor harige huisgenoten. Ook moet je geen Dettol of schoonmaakmiddelen met tea tree oil gebruiken, want sommige dieren kunnen daar ook slecht tegen.

Schoonmaakmiddelen die gewoonlijk geen kwaad kunnen zijn in ieder geval verschillende biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen: deze zijn niet alleen goed voor je huisdieren, maar ook voor het milieu! Daarnaast is het geen probleem om groene zeep of schoonmaakazijn te gebruiken als je huisdieren hebt.

Het is ook slim om deze tips in je achterhoofd te houden bij het schoonmaken van dierenhokken. Van tijd tot tijd hebben deze een grondige schoonmaakbeurt nodig, want ook dieren kunnen ziek worden van een vieze omgeving. Het is natuurlijk zeer belangrijk dat bij dit schoonmaken geen giftige stoffen in het hok van je huisdier komen. Daarom kun je je dierenhok het beste schoonmaken met schoonmaakazijn. Dit maakt grondig schoon en houdt zo je hok hygiënisch. Als je daarna met water het hok na spoelt, zal de azijn zijn werking verliezen. Zo blijft het hok dus een veilige woonplaats van je huisdier!

Over het algemeen zijn schoonmaakmiddelen dus wel diervriendelijk. Gelukkig maar, anders had ik allemaal nieuwe schoonmaakmiddelen moeten kopen. Hebben jullie huisdieren? En gebruiken jullie daardoor speciale schoonmaakmiddelen bij het schoonmaken? Ik ben benieuwd!

Ook interessant