schoonmaken met huisdieren

Dierenharen en huisdiergeur verwijderen: zo doe je dat!

Dierenharen en huisdiergeur verwijderen? Huisdieren zijn een prachtige toevoeging aan het huishouden, maar het huishouden heeft met huisdieren meer aandacht nodig. In dit blog lees je hoe je zo snel mogelijk dierenharen kunt verwijderen, een sterke huisdier-geur kunt neutraliseren en krijg je nog meer tips.

Dierenharen verwijderen uit huis

Of je nu hondenharen of kattenharen wilt verwijderen, dierenharen wil je nooit lang in huis hebben. Het staat slordig en sommige mensen zijn allergisch voor dierenharen. Er zijn meerdere manieren om dierenharen te verwijderen:

Hondenharen en kattenharen verwijderen met de stofzuiger

Dierenharen verwijderen met de stofzuiger is de meest voor de hand liggende keuze. Een gladde vloer is geen enkel probleem voor de stofzuiger, evenals leren meubels. Iedere stofzuiger heeft trouwens handige opzetstukjes voor meubels, die zijn vaak geschikt om bijvoorbeeld kattenharen te verwijderen van de favoriete stoel van jouw kat.

Hondenharen verwijderen met een kledingroller of tape

Zowel honden- als kattenharen raken soms verstrikt in de stof van jouw bank. De dierenharen kun je alsnog verwijderen door een kledingroller of tape te gebruiken. Ook al klinkt dit als een onlogische oplossing, een kledingroller is de perfecte oplossing voor het verwijderen van haren van een stoffen bank.

Dierenharen verwijderen van kleding

Eén knuffel met de hond of kat en het is al te laat. Je hele outfit onder de dierenharen. Dat ziet er zo onverzorgd uit. Gelukkig heb je genoeg dingen in huis om dierenharen te verwijderen van je kleding. Dit kan je doen:

  • Kledingroller of tape gebruiken. Deze tip gaven we net al bij het verwijderen van dierenharen van je bank, maar uiteraard werkt dit net zo goed op je kleding.
  • Een ballon opblazen. Heb je weleens een ballon over je haar gewreven? Je haar staat binnen no-time alle kanten op. Dat komt door de statische lading die je creëert tijdens het wrijven. Dit werkt ook zo met dierenharen: wrijf met de opgeblazen ballon over je kleding heen en de dierenharen trekken naar de ballon toe.
  • Met een schuursponsje of rubberen handschoenen wrijven. Als je met de ruwe kant van een schuursponsje of met huishoudhandschoenen over je kleding veegt, dan verzamel je een hoop dierenharen.
  • Een microvezeldoek vochtig maken. En met die doek over je kleding wrijven. Werkt als een magneet voor dierenharen op je kleding.

Dierenharen verwijderen wasmachine

Je zou denken dat dierenharen verwijderen in de wasmachine vanzelf gaat. Helaas is niets minder waar: in de wasmachine gaan dierenharen juist extra aan jouw kleding kleven. Als dierenharen aan je kleding kleven, dan ben je nog verder van huis. Voorkom dit dus door jouw kleding eerst 10 minuten op de laagste temperatuur in de droger te gooien. In de droger worden dierenharen supersnel verwijderd!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Ontvang de beste tips en meer.

Huisdier geur verwijderen

Door huisdieren kan je huis anders gaan ruiken. Denk aan een kattenbak, een hond die in de regen heeft gelopen of de kooi van een knaagdier. Deze geuren neemt jouw huisdier met zich mee. De logische oplossing is: hou de omgeving van jouw huisdier goed schoon. Voor de hardnekkige huisdiergeuren hebben wij wat tips voor je verzameld.

Hondengeur in huis verwijderen

Je merkt het misschien zelf niet meer, maar jouw gasten wel: je huis ruikt naar hond. Hoe kun je die hondengeur in huis verwijderen? Ten eerste is voorkomen beter is dan genezen: droog een natte hond altijd goed af en zorg voor een schone mand. Als je dan toch nog last hebt van ongewenste luchtjes, kun je voorzichtig met een washandje met appelazijn over de vacht wrijven. Dit zal de hondengeur neutraliseren.

Kattenbak geur neutraliseren

Heb jij een stinkende kattenbak in huis? Dan hebben wij een tip voor je: leg een laagje baking soda onder de kattenbakvulling. De baking soda neutraliseert de sterke luchtjes. Je zult merken dat de kattenbak snel niet meer stinkt!

Schoonmaken met huisdieren

Als je huisdieren hebt, dan moet je de schoonmaak van je huis soms íets anders aanpakken. Om jou daarbij te helpen, hebben wij wat algemene schoonmaken met huisdieren-tips voor je:

  • Leg een doek bij de deur voor als de dieren naar binnen gaan. Als de dieren vies zijn, kun je ze direct schoonmaken. Zo voorkom je vieze pootafdrukken in huis.
  • Heb je knaagdieren? Knaagdieren rennen regelmatig door de kooi, ook verplaatsen ze vaak het zaagsel op een manier dat zij lekker kunnen liggen. Door deze activiteiten gebeurt het regelmatig dat het zaagsel uit de kooi gegooid wordt. Om te voorkomen dat jouw hele huis vol met zaagsel ligt, is het verstandig om de kooi of bak op een mat of kleedje neer te zetten. Dit matje of kleedje kun je dagelijks stofzuigen of afnemen, zodat het zaagsel niet door het hele huis verspreid wordt.
  • Zorg dat jouw huisdier niet op plekken komt waar jij je eten bereidt. Dat scheelt schoonmaakwerk en is een stuk hygiënischer;
  • Ga voor een gladde vloer als je de mogelijkheid hebt. Dat scheelt veel tijd en moeite als je dierenharen moet verwijderen;

Gebruik diervriendelijke schoonmaakmiddelen

Wat betreft schoonmaakmiddelen kunnen we je direct geruststellen: de meeste schoonmaakmiddelen zijn niet schadelijk voor dieren. Het is echter altijd een goed idee om biologische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Bij biologische schoonmaakmiddelen weet je niet alleen zeker dat het niet erg is als dieren er mee in aanraking komen, het is ook nog eens een stuk beter voor jouw eigen gezondheid en het milieu. Ook het verblijf van jouw huisdier kun je schoonmaken met biologische schoonmaakmiddelen. Naast biologische schoonmaakmiddelen is schoonmaakazijn een goede optie om de omgeving van jouw huisdier gezond te houden.

Je leest het al, schoonmaken met huisdieren kost meer tijd dan ‘gewoon’ schoonmaken. Je krijgt echter heel veel liefde terug van die lieve dieren. Wil je naast liefde ook tijd terugkrijgen? Dan is een schoonmaakster de oplossing voor jou. Schrijf je vandaag nog in en geef jezelf meer vrije tijd.