Dingen die je vaak vergeet tijdens het schoonmaken

Niets is fijner dan een heerlijk schoon huis. Als je al je schoonmaaktaken hebt gehad kan je huis er weer even tegen. Maar ook de beste poetsers vergeten wel eens wat. Wij vertellen jou wat de 6 meest vergeten dingen zijn tijdens het huis schoonmaken.

Koelkast rubbers schoonmaken

De glazen planken en de groentelade zijn schoon en de achterwand is weer ijsvrij. Je pakt de koelkast snel weer in, zodat de spullen niet te lang in de warmte staan. Deur dicht en klaar! Toch nog niet helemaal. De koelkast rubbers schoonmaken hoort er ook nog bij! De rubbers zijn een verzamelplaats voor kruimels en restjes. Je kan ervoor kiezen om kruimels met de stofzuiger weg te halen, maar je kunt ook alles met een sponsje en wat lauwwarm water met een druppeltje afwasmiddel verwijderen. Let op: Maak de rubbers goed droog.

Reinigen van de tandenborstelhouder

In veel huishoudens wordt er gebruikgemaakt van een tandenborstelhouder of een bekertje waar tandenborstels, tandpasta en eventueel tandenstokers in worden verzameld. Vaak krijgt de wastafel extra aandacht tijdens een schoonmaakbeurt, maar blijft de tandenborstelhouder onaangeraakt. Bedenk je eens wat een feest dit is voor de bacteriën. Zorg ervoor dat je de houder of het bekertje iedere week een schoonmaakt. Dit kan tijdens het schoonmaken, maar ook prima in de vaatwasser.

Prullenbak reinigen

Wanneer de prullenbak vol is wordt de volle zak in de container gegooid en er een nieuwe zak ingestopt. In de meeste gevallen wordt het schoonmaken van de prullenbak zelf vergeten. De deksel en soms ook de bodem van de prullenbak zijn plekken waar vuil en restjes achter kunnen blijven. Dit zorgt voor viezigheid en stank. Iets waar je niet op zit te wachten. Neem de prullenbak één keer per week aan de binnen- en buitenkant af. Dit kun je doen met een doekje en wat lauwwarm water met een druppeltje afwasmiddel.

Afstandsbediening schoonmaken

De afstandsbediening is een voorwerp wat de meeste mensen dagelijks (meerdere malen) in de hand hebben. Kinderhandjes die de afstandsbediening naar je te toe komen brengen om wat leuks op te zetten of ‘s avonds tijdens het zappen op de bank. Toch wordt de afstandsbediening schoonmaken vaak vergeten tijdens de schoonmaakronde. Bedenk eens wat er allemaal achter kan blijven op de afstandsbediening. Je kunt deze heel simpel reinigen met een vochtige doek die voorzien is van een mengsel van ontsmettingsalcohol en water.

Deurklinken en lichtschakelaars

Dagelijks worden deurklinken en lichtschakelaars meerdere malen aangeraakt. Het zijn van die vanzelfsprekende items in een woning. Maar voor veel mensen is het niet zo vanzelfsprekend om ze schoon te maken tijdens een schoonmaakbeurt. Het is een kleine moeite om tijdens het schoonmaken even een vochtige doek over de klinken en lichtschakelaars te halen.
Let op: Vergeet de lichtschakelaars op de grond niet.

Vergeten hoekjes

De meeste mensen houden niet zo van stof. Het zorgt voor (extra) werk en het zit werkelijk overal! Als opfrisser noemen we even een paar plekjes die snel worden vergeten:

 • Lege stekkerdozen
 • Tv schermen
 • Geluidsboxen
 • Het oplaadgat in je telefoon

Veelal volstaat het schoonmaken met een microvezeldoekje, maar in sommige gevallen komt een stofzuiger beter van pas. Wist je dat wanneer een stekkerdoos stof vangt en je er een stekker in steekt, er kortsluiting kan ontstaan?
Wij hopen dat je door onze tips geen plek meer mist tijdens het schoonmaken. Een schoon huis is goud waard! Binnenkort verschijnt deel twee van dingen die je vaak vergeet tijdens het schoonmaken. Ben je op zoek naar een schoonmaakster die zijn of haar schoonmaaktaken verstaat en ook de vergeten plekjes poetst? Neem dan contact met ons op, wij regelen een match.

5 gedachtes over “Dingen die je vaak vergeet tijdens het schoonmaken

 1. Men vergeet inderdaad vaak de planken. Eigenlijk alle zaken die uit het zicht liggen verdienen extra aandacht. Ik heb tegenwoordig altijd schoonmaakdoekjes in de woonkamer voor als mij plotseling te binnen schiet dat ik iets heb overgeslagen.

 2. men vergeet vaak de achterkant van de wc deur. als je de toilet schoonmaakt en je hebt de deur open wordt vaak die kant vergeten en schoon te maken.
  tip : ga op de pot zitten met de deksel dicht en kijk eens rond dan zie je wat een ander ziet als die op het toilet zit, zo weet je zeker dat alles goed schoon is

  1. Beste Anja,
   Bedankt voor je tip! Dat is er zeker één om te onthouden.

   Team Hulp in Huis

Comments are closed.