Pompoen makkelijk snijden

How to: een pompoen makkelijk snijden

Hoe snij je een pompoen? Een pompoen snijden voor soep of andere gerecht voelt als een soort slachting. Lees voordat jij jouw favoriete gerecht maakt deze pompoen snijden tips.

Pompoen snijden tips

1. In de magnetron

Een pompoen snijden en schillen wordt veel makkelijker als je hem even in de magnetron doet. Zeven minuten op 900 watt is voldoende om hem wat zachter te krijgen en daarna is hij ineens een stuk makkelijker te snijden. Heb je geen magnetron? Dan kun je de pompoen ook 20-25 minuten in de oven doen op 200 graden.

Let op! Prik wel eerst wat gaatjes in de pompoen, anders kan de warmte niet ontsnappen en zal hij ontploffen.

2. Koken

Een andere manier waardoor je de pompoen makkelijk kunt snijden, is door hem eerst even te koken. Leg de groente in zijn geheel in de pan en laat 5 tot 10 minuten zachtjes koken. Laat de pompoen even afkoelen. Daarna kun je hem zonder al te veel moeite snijden.

3. Laat de schil lekker zitten!

Ga je pompoensoep maken? Bespaar je zelf de moeite om de pompoen te schillen, mits er geen butsen of rare plekjes op zitten. Het heeft geen invloed op de smaak van je soep, maar scheelt je wel een hoop werk. Je pureert toch alles aan het einde!

4. De supermarkt is je vriend

Je bent lang niet de enige die in de keuken staat te vloeken tijdens het pompoen snijden. Dat weet ook de supermarkt, waardoor er nu vaak voorgesneden pompoenblokjes in het schap liggen. Ideaal voor als je echt even een dagje geen zin hebt in dit karwei…

Pompoen snijden halloween

Om een pompoen te snijden voor halloween heb je een scherp mes en een lepel nodig. Snij de bovenkant van de pompoen eraf en schraap al het vruchtvlees eruit met een lepel. Om een gezicht erin te maken kun je het beste driehoekige vormen gebruiken. Zet er een waxinelichtje in om het af te maken.

Heb je nu pompoenvlekken op je kleren? Gelukkig weten wij ook precies hoe je dat soort vlekken verwijdert. Niet alleen pompoenvlekken, maar alle soorten vlekken! Nooit meer vlekkenstress met ons gratis e-book “Vlekkengids van A tot Z”. Download hem direct!

Vlekken