Pompoen makkelijk snijden

How to: een pompoen makkelijk snijden

Pompoenen zijn heerlijk veelzijdig. Zeker in de herfst eten we ze graag in de vorm van een lekkere soep om helemaal bij op te warmen. Minpuntje: een pompoen schillen voelt vaak meer aan alsof je deze groente aan het slachten bent. Sta jij ook zo vaak te klunen in de keuken met de gedachten ‘dit maak ik nooit weer’? Dan word je vast heel blij van onze tips waardoor je een pompoen makkelijk kunt snijden.

1. In de magnetron

Een pompoen snijden en schillen wordt veel makkelijker als je hem even in de magnetron doet. Zeven minuten op 900 watt is voldoende om hem wat zachter te krijgen en daarna is hij ineens een stuk makkelijker te snijden. Heb je geen magnetron? Dan kun je de pompoen ook 20-25 minuten in de oven doen op 200 graden.

Let op! Prik wel eerst wat gaatjes in de pompoen, anders kan de warmte niet ontsnappen en zal hij ontploffen.

2. Koken

Een andere manier waardoor je de pompoen makkelijk kunt snijden, is door hem eerst even te koken. Leg de groente in zijn geheel in de pan en laat 5 tot 10 minuten zachtjes koken. Laat de pompoen even afkoelen. Daarna kun je hem zonder al te veel moeite snijden.

3. Laat de schil lekker zitten!

Ga je pompoensoep maken? Bespaar je zelf de moeite om de pompoen te schillen, mits er geen butsen of rare plekjes op zitten. Het heeft geen invloed op de smaak van je soep, maar scheelt je wel een hoop werk. Je pureert toch alles aan het einde!

4. De supermarkt is je vriend

Je bent lang niet de enige die in de keuken staat te vloeken tijdens het pompoen snijden. Dat weet ook de supermarkt, waardoor er nu vaak voorgesneden pompoenblokjes in het schap liggen. Ideaal voor als je echt even een dagje geen zin hebt in dit karwei…

Ga jij deze tips voor een pompoen makkelijk snijden proberen? Of weet jij nog een andere manier? Laat het ons weten in een ractie, wij zijn benieuwd!

Ook interessant