8 x aluminiumfolie gebruiken in huis

Oeps, alle bakjes staan in de vaatwasser! Geen probleem, een stukje aluminiumfolie er omheen en jouw boterhammen kunnen de tas in. Maar wist je dat je aluminiumfolie voor veel meer, dan het verpakken van eten, kunt gebruiken? Lees hier alles over aluminiumfolie gebruiken in huis.

Aluminiumfolie gebruiken als trechter

Ken je dat; je moet snel iets overschenken, maar er is in geen velden of wegen een trechter te bekennen. Geen nood, aluminiumfolie is een perfecte vervanger. Neem een stuk aluminiumfolie en rol deze in een kegelvorm (met onderaan een opening). Klaar? Gieten maar!

Goede hulp tijdens het strijken

Wie kent ze niet, hardnekkige kreukels in kleding die zich er maar niet uit laten strijken. Super vervelend, maar vanaf nu verleden tijd! Gebruik van aluminiumfolie tijdens het strijken helpt vouwen en kreukels uit je kleding te halen. Neem een groot stuk aluminiumfolie, leg dit op je kleding en strijk deze zoals je gewend bent om te doen. Het folie neemt namelijk snel warmte op en verdeelt deze gelijkmatig, waardoor kreukels en vouwen zich sneller laten verwijderen.
Tip: Vind nog meer strijktips in ons e-book

Scharen slijpen

Met een botte schaar knippen werkt niet en het is nog gevaarlijk ook. Maar lang niet iedereen heeft een scharenslijper in huis. Dat hoeft ook niet! Om een schaar weer scherp te krijgen, kun je ook een stuk aluminiumfolie gebruiken. Neem een groot stuk folie en vouw het een aantal keren dubbel, zodat er een dikke strook ontstaat. Pak je botte schaar en knip een paar keer in het folie. Test tussendoor op een stuk papier of de schaar alweer scherp genoeg is.

Help, statisch wasgoed!

Je haalt de was uit de droger en het ene kledingstuk is nog statischer dan het andere. Dit is niet bepaald wenselijk. Om dit te voorkomen kun je een aantal proppen aluminiumfolie (van ca.4 cm) in de wasdroger stoppen. De was zal nu minder statisch uit de droogtrommel komen.

Let op: Zorg dat de proppen tot compacte balletjes zijn geperst.

Wat te doen tegen muizen?

Wanneer je naar een antwoord op die vraag zoekt, denk je niet direct aan aluminiumfolie. En dat is ook heel logisch. Maar toch kun je aluminiumfolie gebruiken om muizen buiten te houden. Muizen vinden hun weg naar binnen via kieren, gaten en andere openingen die ze kunnen vinden. Om te voorkomen dat ze naar binnen wandelen moet je die kieren en gaten dus dichtmaken. Muizen staan bekend als knagers, dus ze zullen zich overal doorheen knagen. Nou ja, bijna overal doorheen dan. Ze zetten hun tanden namelijk niet in aluminiumfolie. Prop daarom aluminiumfolie in alle openingen die je kunt vinden en de muizen blijven buiten.

Schuurspons vervangen

Wanneer je even geen schuurspons voor handen hebt, maar wel met een vieze vaat zit, dan kan het gebruik van aluminiumfolie de oplossing zijn. Zeker wanneer deze erg vies is! Neem een stuk folie, maak hier een prop van en afwassen maar.

Cupcake vormpjes

In een enthousiaste bui heb je bedacht om cupcakes te gaan bakken. Het deeg is klaar, maar.. oh nee je hebt helemaal geen cupcakevormpjes in huis. Maak je niet druk, pak snel een rol aluminiumfolie en het probleem is zo opgelost! Neem een stuk folie en vorm deze tot een cupcakevormpje. Giet het beslag erin en bakken maar!

Tip: Zorg voor stevige cupcakevormpjes door meerdere lagen aluminiumfolie over elkaar heen te gebruiken.

Zilver oppoetsen

Zilverpoets, een doekje en poetsen maar. Dat is is een manier voor zilver oppoetsen, maar je zilverwerk wordt ook weer mooi door het gebruik van aluminiumfolie. Neem een plastic emmer, bekleed deze met aluminiumfolie en leg het zilverwerk erin. Doe er 3 scheppen schoonmaak soda bij en giet er ca. 3,5 liter kokend water bij. Meng het water en de soda even kort door elkaar en laat het zilverwerk er zo’n 10-15 minuten in staan. Neem het bestek uit de emmer en spoel het af met lauwwarm water. Even afdrogen en je zilverwerk kan er weer tegen!

Wil je nog meer schoonmaaktips?

Voordat je naar de supermarkt rent om flink wat rollen aluminiumfolie in te slaan, willen we je nog heel even wijzen op ons e-book; 101 schoonmaaktips, waarin je nog veel meer handige tips vindt.
Wij zijn erg benieuwd of jij ook nog leuke tips hebt! Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.